Vali, Tahir Elçi anmasına 'suç', başsavcılık 'demokratik eylem' dedi


Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi nedeniyle Çorum Adliyesi önünde basın açıklaması yapan avukatlar hakkında Çorum Valiliği'nin suç duyurusunda bulunduğunu, buna karşılık Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ise valiliğin suç dediği basın açıklamasına 'Demokratik eylem' diyerek takipsizlik kararı verdiğini bildirdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katillerinin bulunması için her hafta yapılan eylem bu hafta da yapıldı. Diyarbakır Adliyesi önünde cübbeli eylem yapan avukatlar, Tahir Elçi'nin katillerinin bulunmasını istedi. Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, "Başkanımızın katilleri ve arkasındaki karanlık eller bulunması talebiyle Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Bugün Tahir Elçi'nin öldürülüşünün 69'uncu günü ancak soruşturma dosyasında henüz hiçbir gelişme yok, bulunan bir fail yok veya failin arkasındaki karanlık odaklara yönelik bulunabilmiş bir iz yok. Biz Tahir Elçi'nin katilleri bulunana kadar bu dosyanın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Özmen, Çorum'da yaşanan olayı da anlattı. Özmen, "Çorum barosunun, adalet sarayı önünde yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında Çorum Valisi, Çorum Baro Başkanı ve açıklamaya katılan diğer meslektaşlarımız için ne yazık ki başsavcılığa akıl ve iz'anın almayacağı bir şekilde suç duyurusunda bulunmuştur. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı ise yapılan suç duyurusu neticesinde herhangi bir suç oluşmadığı, yapılan söz konusu açıklamanın demokratik bir eylem olduğu açıklamasıyla takipsizlik kararı vermiştir. Buradan Çorum Valisi'nin yapmış olduğu suç duyurusu ve temsil ettiği zihniyet için protesto ettiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum." diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından adliyede oturma eylemi yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali, Tahir Elçi anmasına 'suç', başsavcılık 'demokratik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER