Vali Topaca: 2016 yılı yatırımlarında Erzin'e öncelik vereceğiz


Hatay Valisi Ercan Topaca, Erzin heyetinin ilçenin eğitim ve sağlık sıkıntılarını dile getirmesi üzerine, 2016 yılı yatırımlarında Erzin'e öncelik vereceklerini söyledi.

Erzin Kent Konseyi Başkanı Avukat Ökkeş Elmasoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti. Heyet, ilçenin sorunları hakkında Vali Topaca'ya bilgi verdi. İlçenin sıkıntılarını anlatan Ökkeş Elmasoğlu, "Eğitim konusunda ilçemizde ciddi sıkıntılar var. Bazı okullarımızın binaları elli altmış yıllık. Çok eski binalar. Bu binalar bir an önce sökülerek yenilerinin yapılması lazım. İlçemizde bulunan yüksekokul geçici bir binada hizmet veriyor. Burada da ciddi sorunlar var. Bina eğitime müsait değil. Sadece iki bölüm olduğu için çok az öğrencimiz var. Bir pasaj içerisinde eğitim veriliyor. Bir an önce müstakil ve eğitime uygun bir üniversite binasına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

İlçede en önemli sorunun sağlık alanında yaşandığını belirten Elmasoğlu, bu konuda da şunları söyledi: "Osmaniye bize on beş dakikalık mesafede. Prosedür gereği 112 Acil Servis hastalarımızı önce Dörtyol'a, orada yer yoksa sırası ile İskenderun, ilimizin diğer hastaneleri ve Hatay'a sevk ediyor. Bu ilçemiz için büyük bir sorun. Yolda hayatını kaybeden hastalarımız oldu. Hatay bize bir buçuk saat mesafede. Biz acil hastalarımızın öncelikle yakın olduğu için Osmaniye iline sevk edilmesini istiyoruz."

Ziyaretten memnun olduğunu belirten Vali Ercan Topaca, "Erzin ilçemizin sorunlarını tespit ettik. 2016 yılı yatırımları için ilçemize öncelik vereceğiz. Öncelikle eğitimdeki sorunları çözmeye çalışacağız. İlçemizdeki sıkıntıları sırası ile çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Topaca: 2016 yılı yatırımlarında Erzin'e öncelik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER