Vali Topaca, yapımı devam eden hastanelerde incelemelerde bulundu


Hatay Valisi Ercan Topaca, yapımı devam eden Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Topaca ilk olarak TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, gelinen aşama ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı. Vali Topaca'ya ziyaretinde Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Akın ve ilgili firma temsilcileri de eşlik etti.

Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesinin il genelindeki yataktedavi kurumlarının hem kapasitesini artıracak hem de adeta bölge hastanesi gibi ilin tamamına hizmet verecek nitelikte özel bir fonksiyon icra edeceği belirtilen açıklamada, "Söz konusu hastanenin bir an evvel hizmete hazır hale getirilmesi, ilimizde sağlık hizmetlerinin erişilebilirlik oranını artacağı gibi hizmet kalitesini yükseltecek ve ulaşılan standartların da sürdürülebilirliğinin önünü açacaktır. TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan ve 2016 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan 750 Yataklı Antakya Devlet Hastanesi 6 kat ve 13 bloktan oluşmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 12 km, toplam arsa alanı 139.798 metrekare olan hastanede; 15 adet diyaliz yatağı, 28 adet ameliyathane masası, 8 adet kuvöz, 58 adet acil yatak, 97 adet yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950'ye kadar çıkarılabilecek." denildi. Hastanede, 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere 1.125 araçlık otopark yer alacak.

Buradaki incelemelerin ardından yapımı devam eden Kırıkhan Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Vali Topaca, inşaatın durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Toplam arsa alanı 98.606 metrekare olan Kırıkhan Devlet Hastanesi 3 blok ve 7 kattan oluşmakta olup 150 olan yatak kapasitesi ihtiyaç duyulduğunda 200'e kadar çıkabilecek. Hastanede 223 araçlık otopark yer alacak.

Vali Topaca, Hatay'ın sahip olduğu ve devam eden yatırımlar, mevcut kamu ve özel hastaneler, sağlık personeli ve uzman ekipleriyle sağlık hizmetleri konusunda çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çekti. Topaca, Kırıkhan ilçesinde yapımı devam eden 150 yataklı devlet hastanesinin faaliyete geçmesiyle vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerinde önemli bir ivme kaydedileceğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Topaca, yapımı devam eden hastanelerde incelemelerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER