Vali ve başkan simülasyon aracında takla attı


Erzincan'da 'Trafik Güvenliği Projesi' hayata geçirildi. Proje kapsamında, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmesi için simülasyon aracına bindi. Vali ve Başkan simülasyon aracında takla atarak, emniyet kemeri kullanımını önemine dikkat çektiler.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün organizasyonu ile Erzincan'da 'Trafik Güvenliği Projesi' yürütülüyor. Proje kapsamında, Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonunda 'Trafik Güvenliği Projesi' konusunda program düzenlendi. Toplantının ardından, davetliler Belediye Sarayı önüne konuşlandırılan simülasyon aracının yanına gittiler. Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, trafik ekiplerinin kontrolünde simülasyon aracına bindi. Bir aracın takla attığı anda araç içerisinde yaşananları an be an yaşayan Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, emniyet kemeri kullanmanın önemine dikkat çektiler ve herkesin mutlaka araca bindiğinde emniyet kemerini takmasını istediler.

Simülasyon aracından inen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman; "5 kilometre hızla simülatör bize takla attırdı. Gerçekten emniyet kemeri olmasaydı bayağı bir yaralanma olurdu ve bayağı bir hasar görürdük. Demek ki emniyet kemeri çok çok önemli 5 kilometre hızla bu kadar takla attırdı, emniyet kemeri olmasaydı yaralanma olurdu, belkide Allah korusun hayatımı bile kaybederdik. Sürücülere ve aynı zamanda yolculara kesinlikle emniyet kemeri takmalarını tavsiye ediyorum ve ben bu simülatöre binmeseydim olayın bu kadar ciddi olduğunu daha iyi anlayamazdım ilin Valisi olarak. Simülatör bize çok şey gösterdi. Bütün yolculara ve sürücülere muhakkak emniyet kemeri takmalarını tavsiye ediyorum. Eğer sevdiklerine tekrar kavuşmak istiyorlarsa, kendi güzel hayatlarını sürdürmek istiyorlarsa, muhakkak emniyet kemeri taksınlar. Güvenli Trafik uygulaması, projesi nedeniyle bütün kamu kurum kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, muhatabımız kimse onlara emniyet kemeri kullanımının yükseklere çıkması için her türlü tedbiri alacağız. Genelge yayınlayacağız. Bu konuda diğer kamu kurum kuruluşları, belediyemiz, emniyetimiz, halk sağlığı birimlerimize yardımcı olacaklar, bu çok çok önemli bir şey. Yani bu konuda ne gerekiyorsa genelge olur, başka bir tedbir olur hepsini yapacağız." dedi.

Simülasyon aracına Vali Süleyman Kahraman ile birlikte binen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; "Burada sayın Valimizle birlikte simülatör aracına bindik. Burada gerçek hayatta arabanın takla attığı anda kişinin araç içerisinde nasıl bir hale geldiğini canlı olarak burada yaşadık. Emniyet kemerinin önemini de burada yaşadık. Bize şunu gösterdi, gerçekten araç kullanan herkesin mutlak suretle emniyet kemeri takmaları gerekiyor. Emniyet kemerini takıp hayata bağlanmak gerekiyor" dedi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'dan sonra simülasyon aracına binen basın mensuplarını ise Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, basın mensuplarından aldığı kamera ile görüntüledi. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, basın mensuplarına ve İl Emniyet müdürüne simülasyon aracı hakkında duygularını da sormayı unutmadı.

Programa Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Dünya Sağlık Örgütü(WHO) Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Dünya Sağlık Örgütü Trafik Güvenliği Proje Koordinatörü Toker Ergüder, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Sertaç Polat, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Halk Sağlığı Müdürü Doğan İnci, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Vali ve başkan simülasyon aracında takla attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER