Valilik, öğrencileri koruyucu tedbirlerin artırılması yönünde karar aldı


Kırşehir Valiliği, il genelinde bulunan kamu ve özel kurumlarına ait alanlarda, eğitim ve öğretimin huzur ve güven içerisinde devamının sağlanması için 18 yaşından küçük okul öğrencilerini koruyucu ve suçu önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin yeni düzenleme kararını duyurdu.

Kırşehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, düzenleme kararında, il genelinde bulunan kamu ve özel kurumlara ait eğitim öğretim kurumlarının, 'bahçesinde, ek tesislerinde ve 50 metreye kadar yakın çevresinde, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan, eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesine engel olabilecek kişilerin bulunmalarının yasaklanması', ayrıca 'Okul günlerinde, okul kıyafeti ile 18 yaşından küçük öğrencilerin 08.00-17.00 saatleri arasında ticari amaçla faaliyet gösteren internet kafe ve elektronik oyun yerlerine girmelerinin yasaklanması'nı içeriyor.

Karar, sorumluluğu bulunan ilgili kamu kurumlarına gönderildi. Kaymakamlara, Polis ve Jandarma teşkilatlarına gönderilen yeni düzenleme ile kurallara uymadığı tespit edilenler hakkında mülki amir, yetkili idare veya kolluk kuvveti tarafından idari yaptırım ve Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine göre para cezası uygulanacağı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Valilik, öğrencileri koruyucu tedbirlerin artırılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER