Valilikten ıspanak zehirlenmesiyle ilgili yeni açıklama

İstanbul'dan sonra Tekirdağ'da da görülen ıspanak zehirlenmesiyle ilgili Tekirdağ Valiliği'nden yeni bir açıklama geldi.

SHABER3.COM

Tekirdağ Valiliği, dün akşam ıspanak yedikten sonra zehirlenen ve hastaneye başvuran 40 hastadan 39'unun taburcu edildiğini duyurdu.

Tekirdağ Valiliği "ıspanak zehirlenmeleri" hakkındaki açıklama yaptı.

Çerkezköy'de 3, Çorlu'da 1, Saray'da 5, Süleymanpaşa'da 4 kişi olmak üzere, toplam 40 kişinin zehirlendiği ve konuyla ilgili incelemelerin sürdüğü belirtilen açıklamada, hayati tehlikesi olmayan hastalardan 39'unun taburcu edildiği belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

sol.org.tr'de yer alan habere göre Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren 50 çalışanı olan bir işletmede 02.11.2019 tarihinde işletmenin yemekhanesinde yedikleri yemeklerden dolayı rahatsızlanan 27 çalışan gıda zehirlenmesi teşhisi ile Çerkezköy ve Çorlu Devlet Hastanelerinde tedavi altına alınmışlardır. Ayakta tedavi edilen hastalar hemen taburcu edilmiştir.

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından 02.11.2019 tarih ve 16.30 saatinde olay mahalline intikal edilmiş olup şikayete konu işletmede 04.11.2019 tarihinde izlenebilirlik denetimi yapılmış olup, ıspanakların Çerkezköy'de bir işletmeden tedarik edilmiş olduğu tespit edilmiştir. İlgili işletmede yapılan denetimde alınan ıspanak numuneleri analizleri yapılmak üzere İstanbul Gıda Kontrol Labaratuvar Müdürlüğü'ne gönderilmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından başlatılan incelemede, benzer şikayetleri olan hastalarımızın ortak noktalarının ıspanak yemeleri olmasından dolayı bu alana yoğunlaşılmıştır. İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince numune alınmış ancak tetkikler henüz sonuçlanmamıştır. Dolayısıyla hastalarımızın şikayetlerinin kesin nedeni, tetkikler sonuçlandığında belirlenmiş olacaktır.

Öte yandan zehirlenme vakalarındaki artışın ardından vatandaşların ıspanak satın almaması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Haller Müdürlüğü’nde satılmayan yüzlerce kasa ıspanak olduğu bildirildi.
<< Önceki Haber Valilikten ıspanak zehirlenmesiyle ilgili yeni açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER