Valinin açıklaması kafaları karıştırdı

Erzurum'un Horasan ilçesinde bir astsubay, görev yaptığı bölüğüne aracıyla gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

Valinin açıklaması kafaları karıştırdı

Erzurum'un Horasan ilçesinde göreve giden Astsubay Üstçavuş Nazım Altun, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Böbreğinden vurulan Altun'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, Altun'a ilçe merkezinde aracının arıza yapması üzerine, inerek aracını kontrol ettiği sırada, teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulduğunu açıkladı. Erzurum Valisi ise Twitter'dan 'terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı' açıklamasını yaptı.

Olay, bugün sabah saatlerinde Üçyol mevkisi TEDAŞ kavşağında meydana geldi. İddiaya göre evinden çıkan astsubay, 9'uncu Kolordu Komutanlığı 34'üncü Mühimmat Bölüğü'ne giderken otomobilinin arıza yapması üzerine aracından indi. Bu sırada yanından geçen başka bir araçtan Nazım Altun'a ateş açıldı. Silahını çeken Altun da teröristlere karşılık verdi. Sağ böbreğinden yaralanan Nazım Altun'a vatandaşlar yardım etti. Yaralanan Altun, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Horasan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Evli 3 aylık bir kız çocuğu olan yaralı astsubay, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi. İlçede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralı astsubay Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

VALİ ALTIPARMAK: TERÖR SALDIRISINA BAĞLI BİR YARALANMA DEĞİL 

Erzurum'un Horasan İlçesi'nde birliğine giderken otomobilin arızalanması üzerine terör örgütünün silahlı saldırısında yaralanan Astsubay Üstçavuş Nazım Altun olayı ile ilgili olarak Vali Ahmet Altıparmak, Twitter hesabından saat 14.38'de "Horasan'da bir TSK mensubu personelimiz silahla yaralanmıştır, Terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı değerlendirilmektedir" diye açıklama yaptı. 

GENELKURMAY AÇIKLAMASI: BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARI 

Erzurum'un Horasan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan 26 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nazım Altun'un vurulması ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından yazılı açıklamada ise şöyle denildi: 

"34'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığında (Erzurum) görevli astsubayımıza, birliğine giderken Erzurum/ Horasan İlçe merkezinde aracının arıza yapması üzerine, inerek aracını kontrol ettiği esnada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Personelin karşılık vermesi üzerine teröristler olay bölgesinden kaçmıştır.  Olayda karın bölgesinden yaralanan astsubayımız, yaralı olarak birliğine aracı ile intikal etmiş, müteakiben birlik komutanlığınca Erzurum Asker Hastanesine sevk edilmiştir. Personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince saldırganları yakalama çalışmalarına başlanmış olup, bu kapsamda, ilçenin giriş-çıkışları kontrol altına alınmıştır." 

DHA





<< Önceki Haber Valinin açıklaması kafaları karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER