Van'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi


Van'ın Bahçesaray ilçesinde saat 09.53'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), meydana gelen depreme ilişkin herhangi bir olumsuz ihbarın ulaşmadığı bildirildi.

Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Van'ın Bahçesaray ilçesinde saat 09.53'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiği belirtildi. AFAD konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, Bahçesaray'ın Yaylakonak köyü olduğu ifade edilen açıklamada, "İldeki ilgili birimlerle yapılan görüşmelerde olumsuz bir ihbar ulaşmadığı bilgisi alındı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, depremler sonrası yapılması ya da yapılmaması gerekenler hakkında uyarılara yer verilerek, "Deprem sonrası hasar gören yapılara kesinlikle girilmemelidir. Binanız hasar gördüyse, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek hamilelere, çocuklara, yaşlılara ve engellilere destek olunmalıdır." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Van'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER