Van'da bankaya giren silahlı şahıs 9,5 saat sonra teslim oldu


VAN (CİHAN)- Van'da bir banka şubesini soymaya çalışan Veysel Yolcudağ, 9,5 saat sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Yolcudağ'ın bundan dolayı bunalıma girdiğini, rehinelerin hiç bir yara almadıklarını belirtti.

Van'da bir bankada yaşanan rehine krizi sona erdi. Soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9,5 saat sürdürülen göreşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. İknacı polisin görüşmelerinden sonra saat 02.00 sıralarında bankaya ismi açıklanmayan bir avukat girdi. Yolcudağ ile bir süre görüşen avukat, dışarı çıktıktan sonra bu kez olayı başından itibaren takip eden ve görevlileri yönlendiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan bankaya girdi. Kısa süre sonra Emniyet Müdürü Karaaslan, Veysel Yolcudağ ile birlikte bankadan çıktı.

Kurtarılan bankadaki 5 rehine, dışarıda kendilerini bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan Veysel Yolcudağ, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylece dün saat 16.50'de başlayan rehine krizi saat 02.15'te sona erdi.

Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan açıklamalarda bulundu. Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Yolcudağ'ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Rehinelerin hiç bir yara almadıklarını da belirten Karaaslan, "Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde silah vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3'ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gözaltına alınan Veysel Yolcudağ hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi. Van Bölge ve Eğitim Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Veysel Yolcudağ, ifadesi alınmak üzere Van Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Van'da bankaya giren silahlı şahıs 9,5 saat sonra teslim oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER