Van'da Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü protesto edildi

Van'da Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü protesto edildi

Van'da PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıl dönümünü protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. HDP-DBP tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından ara sokaklarda kısa süreli olaylar çıktı.

Van'da HDP-BDP, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıl dönümünü protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Hacıbekir Caddesi'ndeki Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan grup, İkinisan Kavşağı'na kadar yürüdükten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, zorlu ve direniş dolu günlerden geçtiklerini belirterek, "Bizler bu onurlu yolda sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için bu yolu en görkemli bir şekilde yürüyeceğiz." dedi.

Açıklamaların ardından kalabalık dağıldı. Ancak bazı gruplar ise ara sokaklarda toplandı. Yaklaşık 100 kişilik bir grup, güvenlik önlemi alan polise taş atınca olaylar çıktı. Polis, taş atan göstericilere tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Olaylarda 6 kişi gözaltına alındı.

CİHAN
<< Önceki Haber Van'da Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER