Van Devlet Tiyatrosu Adana'da


Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), Mart ayında Van Devlet Tiyatrosu'nu ağırlayacak. Van Devlet Tiyatrosu yapımı, 'Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular' adlı oyun 5 Mart tarihlerine kadar Adanalı sanatseverler ile buluşacak.

Plinio Marcos'un yazdığı, Orhan Güner'in çevirdiği oyunu Ferdi Değirmencioğlu yönetti. Dekor ve kostüm tasarımı Sertel Çetiner'e, ışık tasarımı İlhan Orhan'a ait. İki işçinin, hayatından son birkaç günü büyük bir 'final' ile anlatan oyunda; Edip Kamacı ve Özgür Titiz rol alıyor. Oyun 13 yaş ve üzeri izleyiciler için tavsiye ediliyor.

5 sezondur seyirciden büyük ilgi gören, Gökhan Doğan ve Burçin Börü'nün rol aldığı 'Matruşka' 8 Mart Salı, 9 Mart Çarşamba, 10 Mart Perşembe, 11 Mart Cuma günü 20.00'de, 12 Mart Cumartesi ise 15.00 ve 20.00 de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde perde açacak.

Adana Devlet Tiyatrosu Mart ayına ve sezona 'Küheylan' adlı oyun ile veda edecek. 15-19 Mart tarihleri arasında sergilenecek oyunu Malcolm Keith Kay sahneye koydu. Oyunda; N.Fırat Demirağ, Devrim Evin, Yeliz Tekman, Hülya Yıldız, Sema Öner Kelav, H.Barış Özkan, Mehmet Akif Özdemir, Recep Kekil, Ozan Sargın, Meryem Asil, Dilek Dokumacı, Ömer Bertan, Ali Cem Küçükyel, M.Burak Erol, Nazlı Köymen rol alıyor.

Akıl hastanesinde geçen ve 17 yaşında olan Alan'ın vahşice işlediği suçun altında yatan nedenleri araştıran psikolojik-dram türündeki oyun 16 yaş ve üzeri seyirciler için tavsiye ediliyor. Küçük tiyatroseverler ise 'Donkişot' adlı yeni oyunu 15 Mart Salı 14.00'te 20 Mart Pazar günü 11.00'de izleyebilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Van Devlet Tiyatrosu Adana'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER