Van kent merkezindeki elektrik direkleri yer altına alınıyor


Van kent merkezindeki kaldırımlarda bulunan elektrik direkleri yer altına alınıyor. Böylelikle direklerin hem oluşturduğu görüntü kirliği ortadan kalkacak hem de vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürümesi sağlanmış olacak.

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte görüntü kirliliğine yol açan elektrik direklerinin kaldırılması için çalışma başlattı. Özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu Maraş, Milli Egemenlik, Kışla, Cumhuriyet, İkinisan gibi caddelerin kaldırımlarında yer alan ve kötü bir görüntüye neden olan elektrik direkleri VEDAŞ ile yapılan görüşmeler sonrası kaldırılarak, elektrik telleri yer altına indiriliyor. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü ile TEDAŞ tarafından yapılan çalışmalarda şuana kadar yol ortasında kalan yüzlerce elektrik direği kaldırılarak, elektrik telleri yeraltına indirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi ve VEDAŞ işbirliği ile gerçekleşen bu çalışma ilk olarak kent merkezinde Yüzbaşıoğlu, Hamzadayı sokakları ile Maraş Caddesi'nde yapıldı. Kentin diğer caddelerinde de kentin estetiğini bozan, kaldırımları işgal eden, trafik akışını ve yaya gidişini engelleyen elektrik direkleri geniş ve kapsamlı bir çalışma ile kaldırılacak. Van Büyükşehir Belediyesinin AYKOME üst kurul toplantısında alınan karar ile beraber şehir merkezinde görüntü kirliliği önlemek amacıyla yapılan bu çalışma aktif bir şekilde devam edecek. Belediyenin hedefi kentin tüm alanlarında bu uygulamaları yapmak. Kaldırılan elektrik direklerinin yerine sokak aydınlatması yapacak olan belediye, bu çalışmalarla hem sokak aydınlatması yapacak, hem de kent kötü görüntüden kurtarılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Van kent merkezindeki elektrik direkleri yer altına alınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER