Van'da el yapımı 17 patlayıcı ele geçirildi

VAN'ın merkez İpek Yolu ilçesi'ne polisin yaptığı operasyonda mütfak tüpü ve tenekelerin içerisine yerleştirilmiş 17 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Van'da el yapımı 17 patlayıcı ele geçirildi

Aldıkları istihbaratı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, merkez İpekyolu İlçesinin Hacıbekir Mahalesi'nin çeşitli sokaklarına dün akşam ve bugün sabah saatlerinde operasyon yaptı. Yapılan operasyonda, farklı adres ve sokaklarda yapılan aramalarda 25 kilogram amonyum nitrat, içerisine el yapımı patlayıcı yerleştirilmiş 2'si toprağa gömülü 12 kilogramlık 14 mutfak tüpü, 25 kilogramlık tenekeler içine hazırlanmış 3 patlayıcı, 4 akü ve çok sayıda kablo ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde yapılan operasyonla ilgili il Emniyet Müdürlüğü de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimizde ve ilçelerimizde meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesi kapsamında, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda; 14 adet 12 Kg lık tüp içerisine hazırlanmış fünyeleri üzerinde bulunan kullanıma hazır EYP, 3 adet 18 kg lık tenekeler ile 1 adet mavi renkli plastik bidon içerisine hazırlanmış fünyeleri üzerinde bulunan kullanıma hazır EYP, 4 adet Supex marka akü, 100 metre elektrik kablosu, 448.245 kg amonyum nitrat ve mazot karışımı ANFO patlayıcı madde olduğu değerlendirilen beyaz kristalimsi madde, 18 adet elektrikli kapsül, 2.200 gr A4 olarak değerlendirilen macun şeklinde nevi bilinmeyen madde, PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarıyla ilgili çok sayıda doküman ele geçirilmiştir" denildi.

<< Önceki Haber Van'da el yapımı 17 patlayıcı ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER