Van'da hain saldırı!

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek bölgesinde araçların ateşe verilmesini ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Ancak yola el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristler, saat 17.00 sıralarında zırhlı araç geçerken bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Ardından da teröristler zırhlı araçlara roketatarla ateş açtı.

Van'da hain saldırı!

Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda araç yakan PKK'lı teröristlerin, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmeleri sonucu yaralanan 4 askerden biri, helikopterle hastaneye kaldırılırken şehit oldu. Böylece aralarında 1 binbaşı ve 2 astsubay olmak üzere şehit sayısı 6'ya yükseldi. 



İlk tedavileri Van Asker Hastanesi'nde yapılan yaralı askerlerin tedavileri kaldırıldıkları  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği, Çaldıran İlçesi'nde al yapımı patlayıcı ve roketli saldırıda şehit asker sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı. Yaralı 2 askerin tedavisinin sürdürüldüğü belirtilen açıklama şöyle:

"İlimiz Çaldıran İlçesi'nde 24.05.2016 günü Çaldıran-Doğu Bayazıt karayolu üzerinde bolücü terör örgütü mensuplarınca durdurulan araçların ateşe verildiği bilgisi üzerine olay yerine güvenlik kuvvetlerimiz sevk edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşyenen patlayıcı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş. Patlamanın etkisiyle 6 askerilmiz şehit olmuş, 2 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürdürülmektedir."


NURDAĞI'NA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
VAN'da, askeri araca PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı ve roket atarlı saldırıda 5 silah arkadaşı ile şehit olan astsubay İbrahim Tıraş'ın şehadet haberi Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki yakınlarını yasa boğdu. 

2 ağabeyi uzman çavuş olan 25 yaşındaki Astsubay İbrahim Tıraş, bugün Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda teröristlerin bombalı ve roketli saldırısında 5 silah arkadaşı ile şehit oldu. Astsubay İbrahim Tıraş'ın şehit olduğu haberi akşam saatlerinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Nurdağı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahit Sağdıç, Emniyet Müdürü Hacı Mustafa Arslan ve askeri yetkililer, Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan şehit astsubayın babası emekli Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş'ın evine giderek acı haberi verdi. Aldıkları acı haberle yıkılan Tıraş çiftini askeri yetkililer teselli ederken, eve ve sokağa da Türk bayrakları asıldı. Oğlunun şehadet haberiyle gözyaşı döken acılı baba Abdulmutallip Tıraş, "Vatan sağ olsun. İki oğlum daha uzman çavuş olarak görev yapıyor. Teröre ve teröre destek verenlere lanet olsun" dedi.



Şehit astsubayın geçen yıl yaşamını birleştirdiği Van'da oturan eşi İpek Tıraş'ın ise hamile olduğu öğrenildi.

Acı haberin ardından şehit astsubayın anne ve babası ile bazı yakınları Van'a gitti. Şehit astsubay yarın Van'da yapılacak törenin ardından getirileceği Nurdağı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.


DHA

<< Önceki Haber Van'da hain saldırı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER