Vanlı judocular Bilecik'ten üçüncülük madalyaları ile döndü

Vanlı judocular Bilecik'ten üçüncülük madalyaları ile döndü

Bilecik'te yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Judo Final müsabakalarına katılan, Vanlı judocular iki Türkiye üçüncülüğü, bir Türkiye beşinciliği elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Anadolu Yıldızlar Ligi' projesi kapsamında 8-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Bilecik İstasyon Spor Salonu'nda 33 ilden toplam 310 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Judo final müsabakalarına katıldı. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Takımı sporcuları farklı kategorilerde iki Türkiye üçüncülüğü ve bir Türkiye beşinciliği elde etti.

Sporcuların üç gün boyunca illerini en iyi şekilde temsil edebilmek için ve birincilik kürsüsünde yer alabilmek için verdikleri mücadele ise şampiyonada renkli görüntülere sahne oldu.

Van Judo takımının da yer aldığı, Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Judo Final müsabakalarında 46 kg İsa Hindi ve +73 kg Mustafa Ayhan Türkiye üçüncüsü olurken 60 kg ise Sinan Tayyan beşinci olarak büyük bir başarıya daha imza attı. Bilecik'te yapılan, Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Müsabakaları sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Judo Antrenörü Rakip Aslan ise yaptığı açıklamasında şöyle konuştu: "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından farklı tarihler arasında düzenlenen, Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Çeyrek ve Yarı Final Müsabakalarında farklı dereceler elde ederek, Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Müsabakalarına katılmaya hak kazandık. Judo Final Müsabakalarına da 5 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan 46 kg İsa Hindi ve +73 kg Mustafa Ayhan Üçüncüsü olurken 60 kg ise Sinan Tayyan Beşinci olarak büyük bir başarıya daha imza attılar. Bu kazandıkları başarılarından dolayı bütün sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyoruz. İnşallah sporcularımız ilimiz adına daha güzel başarılara imza atacaklardır. İlimiz adına şuana kadar katıldığımız yarışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Vanlı judocular Bilecik'ten üçüncülük madalyaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER