Vanlı minik Muharrem'in çuvalla sırtta taşınmasının klibi çekildi


Van'ın Gürpınar ilçesinde 2 yıl önce hastalanan ve yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemediği için hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümü bir klibe konu oldu. Vanlı sanatçı Kazım Bozova, klibi çekerken çok duygulandığını belirterek, kimsenin bir daha böyle bir acı yaşamasını istemediğini belirtti.

Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca'ya bağlı Çalık Mezrası'nda, 1 Şubat 2014 gecesi yolların kardan kapalı olması nedeniyle zamanında hastaneye götürülemeyen Taş ailesinin 1.5 yaşındaki çocukları Muharrem hayatını kaybetti. Otopsi yapılmak üzere cenazesi, ailesi tarafından 16 kilometre çuvalda taşınan minik Muharrem'in ölümü kamuoyunda büyük yankıya yol açtı.

Muharrem'in ölümünden etkilenen Vanlı sanatçı Kazım Bozova da çocuğun ölümünü konu alan bir klip çekti. Kürtçe Befır Bari (Kar yağdı) adlı şarkının klibinde Muharremin ölümünü tekrar canlandıran Bozova, klibinde küçük bir kız çocuğunu oynattı. Vanlı olmasına rağmen ilk defa Van'da klip çektiğini aktaran Bozova, "Klibini çektiğimiz Befır Bari adlı eseri çoktandır söylüyoruz. Minik Muharrem'in yaşadıkları nasıl beni etkiledi derseniz. Kış aylarının buralarda zor geçtiğini herkes biliyor. Yolların hepsi kapanıyor. Bir insan hasta oldu mu ya hayvanların sırtında ya da omuzlara alınarak hastaneye yetiştirilecek, başka bir şansı yok." diye konuştu.

Minik Muharrem'in 2 yıl önce yaşadıklarını izleyince, aklına Befır Bari parçasına klip çekmek geldiğini aktaran Bozova, "Bu acıyı bir daha inşallah kimse yaşamaz. Allah kimseye yaşatmasın. Bundan esinlenerek ve Befır Bari parçasını da ona özgüdür. O anları, aynı şeyleri yaşatıyor." şeklinde konuştu.

Klibi çekerken duygusal anlar yaşadığını dile getiren Bozova, "Klibi çekerken sarıldığım o insana, o oyuncuya gözyaşlarımı tutamadım. Bizim hem yönetmen ağladı, hem oradaki kardeşlerimiz ağladı. Beni çok etkiledi. Bundan dolayı klibin kendisi çok duygusaldır. İnsan tutamıyor kendisini. Bundan dolayı hakikatten de herkesin seyretmesini, inan ki bize hak verecekler, bizim kadar da ağlayacaklar." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Vanlı minik Muharrem'in çuvalla sırtta taşınmasının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER