Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı

Edinilen bilgiye göre, henüz kime ait olduğu belirlenemeyen İHA’nın düştüğünü fark eden vatandaşlar durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak İHA üzerinde inceleme yaptı. Rus menşeli olup olmadığı henüz netleşmeyen insansız hava aracı, detaylı teknik inceleme yapılmak üzere Ankara’ya gönderildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
2 İHA DÜŞMÜŞTÜ
Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Çankırı ilçesi ve Kocaeli'nin İzmit ilçesine iki İHA düşmüştü.
Kocaeli'nin İzmit'e bağlı kırsal Çubuklubala Mahallesi'ndeki araziye İnsansız bir hava aracı düştü. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanlığı, insansız hava aracının Rus menşei keşif ve gözetleme amaçlı kullanılan Orlan-10 tipi olduğunu açıkladı.
Daha öncesinde ise Türk hava sahasına yaklaşan bir insansız hava aracı (İHA), F-16’lar tarafından Çankırı yakınlarında düşürülmüştü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...





