Haydar Baş'ın cenazesinin üzerindeki örtünün anlamı nedir?

Koronavirüs tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın tabutunun üzerinde yer alan siyah örtünün anlamını BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı açıkladı.

SHABER3.COM

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın naaşının üzerine örtülen siyah örtünün anlamına dair, "Hz. Hüseyin’in türbesinden gelen bir örtüydü. Prof. Baş’ın vasiyetiydi. Ömrü boyunca Alevi-Sünni-Şii kardeşliği için çalışan bir isimdi." dedi.

Koronavirüs sebebiyle 14 Nisan'da hayatını kaybeden BTP Genel Başkanı Haydar Baş bugün toprağa verildi. Baş’ın cenazesinde naaşının üzerine örtülen siyah örtünün anlamı merak konusu oldu. 

Örtünün anlamını BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, RS FM’de Atilla Güner ile Akşam Postası yayınında anlattı.

ALEVİ-SÜNNİ-Şİİ KARDEŞLİĞİ İÇİN ÇABALADI

Kayacı, "Hz. Ali efendimizin türbedarı olan bir arkadaşımız imam Hüseyin efendimizin türbesinden hediye etmişlerdir. İmam Hüseyin efendimizin türbesindeki örtüdür o. Necef’ten geldi. Prof. Baş, Alevi-Sünni-Şii kardeşliğini ortaya koyan bir insandı. Sadece söylemle değil akademik yönleriyle de ortaya koydu." dedi. 

HAYDAR BAŞ KİMDİR?

1947 yılında Trabzon’da doğan Haydar Baş, Kayseri Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2011 genel seçimlerinden Demokrat Parti’den milletvekili adayı oldu. Bağımsız Türkiye Partisi’nin  kurucusu ve  genel başkanıydı.
<< Önceki Haber Haydar Baş'ın cenazesinin üzerindeki örtünün anlamı nedir? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER