Varlıklarını satan veya kapatan Şahenk yurtdışında dev ihaleye giriyor

Son dönemde elindeki şirketleri peş peşe satışa çıkarmasıyla gündeme gelen Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, yurt dışında yaptığı yeni yatırımlarla dikkat çekiyor.

SHABER3.COM

2.3 milyar euro'luk yeniden yapılandırma sözleşmesi bankalarla imza aşamasında olan Şahenk'in, Atina’da önemli bir ihaleye hazırlandığı belirtiliyor. Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre iş adamı, sadece Yunanistan’ın değil, Balkanların da en büyük yat limanı olan Alimos’a teklif verecek.

Geçtiğimiz üç ay içerisinde dört otelini satan Ferit Şahenk ile birlikte iki konsorsiyum ve bir şirket daha Alimos için kısa listede yer alıyor.

Alimos ile ilgili süreci Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAIPED) resmi internet sitesinde duyurmuş. TAIPED’e göre Doğuş Grubu, ihaleye Yunan ortağı Lamda ile oluşturduğu Lamda Dogus Marina Investment SA adlı konsorsiyumla girecek. 

Haberde, daha önce 10 şirket ve konsorsiyumun ilgilendiği Alimos’un taliplileri arasında Koç Holding’in de olduğu ancak ihaleden çekildiği ve Aktor ile Alimos Limanı için yapılan ortaklıktan vazgeçtiği belirtiliyor.
<< Önceki Haber Varlıklarını satan veya kapatan Şahenk yurtdışında... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER