Vatandaş şaşkın, Nisan'da yoğun kar

Konya'yı Antalya'ya bağlayan karayolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana geldi. Başkent'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı şehrin bazı yerlerinde ise karla karışık yağmur şeklinde etkisini sürdürüyor. Ağrı'da dağda mahsur kalan çobanlar köylüler tarafından kurtarıldı.

Vatandaş şaşkın, Nisan'da yoğun kar

KONYA ANTALYA YOLUNDA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle kenti Antalya'ya bağlayan karayolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana geldi. Konya'nın güneybatısında ve Torosların eteğinde bulunan Seydişehir ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı başladı. Yağışın etkisini artırması üzerine kenti Antalya'ya bağlayan karayolunun Alacabel Mevkii'nde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kar kalınlığının 10 santimetreyi aşması üzerine Seydişehir'den Akseki istikametine zincirsiz araçlar ile kamyon ve çekici türü araçların geçişine izin verilmedi. Karayolları ekipleri de kar temizleme çalışması başlattı. Meteoroloji verilerine göre kar yağışının perşembe gününe kadar devam edeceği belirtildi.

ANKARA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI ETKİLİ

Başkent'te kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yüksek yerlerde etkili olan kar yağışı şehrin bazı yerlerinde ise karla karışık yağmur şeklinde etkisini sürdürüyor. Ankara'da saat 16.00 sularında etkili olan kar yağışı şehir üzerinde etkisini sürdürüyor. Şehrin yüksek noktalarında etkisini kar olarak gösteren yağış, bazı yerlerde de etkisini karla karışık yağmur şeklinde gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre 23 Nisan'da da kar yağışının etkili olabileceği yönünde.

BOLU'DA KAR ŞAŞKINLIĞI

Bolu'da bugün güneş yüzünü gösterirken aniden bastıran kar, şaşkınlık yarattı. Kısa süre yağan kar zeminde etkili olmadı. Bolu'da dün yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, bugün güneş yüzünü gösterdi. Öğleden sonra güneşin olmasına rağmen aniden başlayan kar yağışı şaşkınlık yarattı. İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan vatandaşlar 22 Nisan da kar yağmasını şaşkınlıkla izlerken, kar yağışı altında yürüdüler. Kar yağışı yaklaşık yarım saat boyunca aralıklarla etkili olurken, yerde tutmadı. Bolu ile Ankara arasındaki D-100 ve TEM Otoyolu'nda da kar yağışı aralıklarla etkili olurken, asfaltta karın tutmaması ulaşımı etkilemedi.

AĞRI'DA ÇOBANLAR DAĞDA MAHSUR KALDI

Ağrı'nın Balkaynak köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kalan çobanlar köylüler tarafından kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, köyde geçimlerini hayvancılık yaparak sağlamaya çalışan vatandaşlar, sabah saatlerinde koyunları otlatmak için 3 çobanı dağa gönderdi. Dağda aniden bastıran kar ve tipi 3 çoban ile beraber 500 koyunun dağda mahsur kalmasına neden oldu. Durumu cep telefonu ile köy sakinlerine bildiren çobanlar köyden yardım istedi. Köyden, çobanlar ve sürünün kurtarılması için 10 kişilik bir grup harekete geçti. Yoğun kar yağışı ve tipide 500 küçükbaş hayvanla mahsur kalan 3 çoban, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu tekrar köye getirildi. Çobanlardan Yakup Kocabey, kar ve tipinin aniden bastırdığını belirterek, tipi nedeniyle yönlerini kaybettiklerini ifade etti.

ERZURUM, KARS VE ARDAHAN'A KIŞ GERİ GELDİ

Erzurum, Kars, Ardahan'da kar yağışı aralıklarla etkili olurken, geceleri hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Kars Valisi Günay Özdemir, kar yağışının ardından "12 ay yazı bekleyeceğiz gibi" dedi. Erzurum, Kars, Ardahan'a iki günden beri geceleri nava sıcaklığı sıfırın altında seyrediyor. Sabaha dek aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle bölge halkı, soba ve kaloriferleri yeniden yakılmaya başladı. Kışlık giysileri yeniden giyenler, artık havaların ısınması beklediklerini söyledi. Kar altında şemsiyesini açarak yürüyen, soru üzerine soğuk havayı değerlendiren Kars Valisi Günay Özdemir de "12 ay yazı bekleyeceğiz gibi" dedi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 2, Erzurum ve Kars'ta 1 dereceyi buldu. Soğuk ve kar yağışlı havanın önümüzdeki Cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.
<< Önceki Haber Vatandaş şaşkın, Nisan'da yoğun kar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER