Vatandaşın cebini yakacak zamlar geliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 8 2019
AKP’den yeni ekonomik düzenlemeler le ilgili Meclis’e yasa teklifi verildi. Yeni teklifle varlık barışının 6 ay uzatılması ve yurt dışına çıkış harcının 15 liradan 50 liraya çıkarılması amaçlanıyor.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş yeni bir ekonomik paket hakkında açıklamalarda bulundu. Muş, varlık barışının 6 ay daha uzatılmasını ve 15 TL olan yurt dışı çıkış harcının da 50 TL’ye yükseltilmesini teklif edeceklerini belirtti. Mehmet Muş, mali sistemde bulunan firmaların borçlarını yapılandırması ile alakalı bir düzenleme getireceklerini belirtti.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hafta sonunda Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya’yı görevden almasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Mehmet Muş, “TCMB başkanının görevden alınması ile ilgili kararın kanunu aykırı olduğu değerlendirmeleri doğru değildir. Cumhurbaşkanına böyle bir yetki tanınmaktadır” açıklamasında bulundu.
Öte yandan Mehmet Muş, TCMB yedek akçesinin yüzde 10 olarak ayrılmasını teklif edeceklerini söyledi.
AKP TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş gazetecilere yeni torba yasanın ayrıntılarını açıkladığı konuşmasında şunları söyledi:
*TCMB başkanının görev değişikliği ile ilgili spekülasyonlar var, karar kanunsuz değil
*TCMB kanununda bir değişikliğe gidiyoruz
*TCMB ihtiyat akçesi oranını Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale getiriyoruz, yedek akçenin %10 olarak ayrılmasını teklif ediyoruz *Zorunlu karşılıklarla ilgili, sadece pasifte değil aktife de bakarak TCMB’ye bu karşılıkların belirlenmesi konusunda bazı yetkiler vermeyi teklif ediyoruz .
*Mali sistemde bulunan şirketlerin borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir düzenleme getiriyoruz.
*İstanbul Yaklaşımı’na benzer bir sistem kurulmasını öngörüyoruz, süresi iki yıl olacak
*İki yıllık süre içinde kanunda belirtilen şartlar ve çerçeveler içerisinde şi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış
6.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!7.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur8.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?9.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







