Vatandaşın kendi yapabileceği emeklilik başvurusu için 2 bin Euro alıyorlar

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ocak 8 2016
Köln Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Oğuz Tuncay, Türkiye'den emeklilik borçlanma başvurusunu vatandaşın kendisinin yapabileceği kadar kolay olduğunu, yapamayanlara bu hizmeti ücretsiz sunduklarını bildirdi. Ataşe Tuncay, "İşlemler için aracı kurumlar iki bin Euro'ya varan paralar alıyor, dikkat edin" uyarısında bulundu.
Köln Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Oğuz Tuncay, Türkiye'den emeklilik borçlanma başvurusunu vatandaşın kendisinin yapabileceği kadar kolay olduğunu, yapamayanlara bu hizmeti ücretsiz sunduklarını bildirdi. Ataşe Tuncay, "İşlemler için aracı kurumlar iki bin Euro'ya varan paralar alıyor, dikkat edin" uyarısında bulundu.

Köln Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Oğuz Tuncay, Türkiye'den emeklilik konusunda vatandaştan fahiş ücretler alan aracı kurumlar oluştuğuna dikkat çekti. Emeklilik borçlanmasının zor olmadığını, vatandaşın kendisinin başvurabileceğini bildiren Tuncay, başvuruyu yapamayanlar için ise devletin kendilerini görevlendirdiğini hatırlatarak, ücretsiz yaptırılabilecek bu işlemler için aracı kurumların vatandaştan iki bin Euro'ya varan paralar almasının üzücü olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Tuncay, Köln'de Türk yaşlılara Türkçe danışmanlık hizmetleri için multiplikatörler yetiştiren "Semtimiz Ehrenfeld" projesinin eğitim çalışmaları kapsamında "Türkiye ve Almanya'da emeklilik" konulu bir seminer verdi. Emeklilikte herkes için ayrı ayrı durumların söz konusu olduğunu hatırlatan Tuncay, vatandaşın ise komşusuna bakarak hareket edebildiğini kaydetti. "Ortada çok ilginç bir bilgi kirliliği ve karmaşa var." diyen Ataşe Tuncay, "Amacımız vatandaşın mağdur olmasını önlemek" dedi. Bu arada piyasada emeklilik için aracı kuruluşların oluştuğunu hatırlatan Tuncay, "Tamam bunlar da bir iş yapıyor, yardımcı olmak istiyorlar belki. Bir şekilde para kazanıyorlar. Benim kanaatimce biraz fazla bir miktar talep edilebiliyorlar. Vatandaşlarımız doğrudan yapabilecekleri emeklilik başvurusu konusunda, bu kafa karışıklığı nedeniyle başvuracak bir yer arıyorlar." dedi.

"BİZ BU HİZMETLERİ VATANDAŞA ÜCRETSİZ SUNUYORUZ"

Vatandaşın başvuruyu kendisinin yapabileceğini hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Tuncay, "Aslında hiç onları dinlemeden oturup o formu inceleseniz diyeceksiniz ki; bunda ne var, ben bunu kendim doldururum. A

Bu haberler de ilginizi çekebilir