Vatandaşlar sokak ismi için referanduma gitti


İSTANBUL (CİHAN)- Bayrampaşa'da aynı ismi taşıyan 114 sokağın sakinleri sokak isimlerinin değişmesi için referanduma gitti. Yaklaşık 15 bin vatandaşın bulunduğu mahallelerde, seçmenler sokaklarının isimlerini referandumla kendileri belirleyecek.

5490 sayılı kanunun 11-14 maddelerine göre bir ilçe içerisinde aynı ad ve numarada sokak isimleri bulunamaz. Bu kanuna istinaden Bayrampaşa Belediyesi Türkiye'de ilk defa vatandaşların kendi sokak isimlerini belirlemeleri için demokratik seçim haklarını kullanmalarını sağladı. 11 mahallede 114 sokağın sakini kurulan 21 sandığın başına giderek oy kullandı.

Bayrampaşa'da mükerrer isimlerin kanun gereği değişmesi gerektiğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, "Bu yasa çerçevesinde mükerrer isimler varsa bu sokakların isimlerinin değişmesi gerekiyor. Bu kolay bir iş değil. Bunu halkımızla birlikte yapalım dedik. 'Halk kendi sokağının ismini kendi versin.' dedik. Doğrusu da budur." dedi.

21 noktada 21 sandıkta toplamda 114 sokağın isimlerinin değişeceğini vurgulayan Aydıner, "Akşam 17.00'a kadar sokakların isimleri belli olacak. Mesela Bayrampaşa'da bir Tuna Caddesi var. Bir de Tuna sokak. Posta bazen yanlış yere gidebiliyor. Bunu düzeltmek için seçim yapıyoruz." diye konuştu.

Sabah saatlerinde sandık başına giden Tuna Sokağı sakini Kerim Derven, uygulamayı beğendiğini ifade ederek, 'Tuna Sokağı'nın isminin 'Selçuklu Sokak' olarak değişmesini istediğini aktardı.

Sokakların isimlerinin aynı olması sebebiyle karışıklık olduğunu söyleyen Cemal Kaya "Bazı postalar farklı yere gidiyor. Başkanımıza çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

'ÖZGECAN İSMİ SOKAKTA YAŞATILSIN'

Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Arslan isminin Bayrampaşa'da bir sokakta yaşatılmasını istediğini kaydeden Ertan Macit, "Başkanımızdan bu ismin yaşatılması için bir ricamız olacak. Meclisteki üyelerimiz umarım bunu kabul edeceklerdir. Şimdiden Bayrampaşa halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Vatandaşlar sokak ismi için referanduma gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER