Vatandaşlara 'Çanakkale Menüsü' dağıtıldı


Mersin merkez Toroslar Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında 'Çanakkale Menüsü' dağıtıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte vatandaşlara Çanakkale Savaşı esnasında askerlerin bir günlük yemek menüsü olan yağlı buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi. Vatandaşlar dağıtılan menü ile Çanakkale şehitlerini andı.

İkramın ardından, şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Haluk Mutluay, "Bütün imkansızlık ve olumsuzluklara rağmen 7 düvele karşı kazanılan bu zafer, dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destandır. Çanakkale kahramanlarımızın ne zor şartlar altında savaşı kazandıklarına bu etkinliğimiz ile bir kez daha tanık olduk. Çanakkale'de gösterilen birlik ve beraberliğin yeniden hatırlanmasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.

Daha sonra, davetlilere Toroslar Belediyesi tarafından hazırlanan "Çanakkale Geçilmez" konulu kısa bir belgesel sunumu yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Vatandaşlara 'Çanakkale Menüsü' dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER