"Vatandaşların yüzde 25'i aşı randevu alıyor ama gelmiyor"

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Nisan 16 2021
Koronavirüse karşı aşılama çalışmalarının devam Türkiye'de henüz istenilen aşılama oranına ise ulaşılamadı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik ise vatandaşların yüzde 25'inin aşı randevusu almasına rağmen bu randevuya gelmediğini belirtti.

Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, "Şimdiye kadar gözlemlediğimiz, vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 25'i randevu almasına rağmen aşı yaptırmaya gelmiyor. Bu üzücü bir oran" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın haftalık olarak açıkladığı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) risk haritasında orta riskli iller arasında 'sarı kategoride' bulunan Van'da aşı çalışmaları devam ederken Doç. Dr. Sebahattin Çelik, kentte bugüne kadar yapılan aşı çalışmaları ve aşı oranı ile ilgili açıklama yaptı.

Bir yılı aşkın süredir Koronavirüs ile mücadele ettiklerini belirten Doç. Dr. Çelik'in açıklamasından satır başları söyle:

"Van'daki aşı çalışmaları 14 Ocak tarihi itibariyle başladı. İlk aşıyı sağlık çalışanlarına yaptırdık. Sinovac aşısı ile başlandı. Bu çalışmalarda hastanemiz 25 oda, 32 personel ve 3 doktorla hizmete başladı. Çok modern geniş bir aşı alanımızla önce sağlık çalışanlarımızı, şimdi ise adliye personelimizi, güvenlik personeli ve Sağlık Bakanlığımızın belirttiği öncelik sırasına göre diğer vatandaşlarımızı aşılamasına başladık.

"Kronik hastalığı olan ve 60 yaşına kadar olanları aşılamaya başladık. Aşı çalışmaları kapsamında 14 Ocak'tan 16 Nisan'a kadar yaklaşık 14 bin Sinovac aşısı yapıldı. 2 Nisan'dan 16 Nisan'a kadar da 5 bin 500'e yakın Biontech aşısı yapıldı.  Aşılar ilçe hastanelerimizde, bölge hastanemizde ve bölge hastanemize bağlı asker hastanemizde aktif olarak devam etmektedir. Aşılarımızı soğuk zincir kurallarına uyarak yapmaktayız. Herhangi bir zayi olma durumu söz konusu değil.

"Aşılarımızda bir yan etki de gözlemlemedik. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü vatandaşlarımız aşıların yan etkisinden özellikle korkuyor. 5 bini sağlık personeli ile birlikte şimdiye kadar 20 bin vatandaşımıza aşı yaptırdık. Bu 20 bin kişi

Bu haberler de ilginizi çekebilir