Vatanımı tanıyamıyorum
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 30 2016
Duayen gazeteci Mehmet Ali Birand’ın eşi Cemre Birand, Aydınlık Gazetesi’nin yaptığı MİT TIR’ları haberini, daha sonra yayımladığı için Can Dündar’ın tutuklanmasını şöyle eleştirdi: “Doğu Perinçek’le şimdi dost oldular.
Video: Arşiv
Türkiye'nin duayen gazetecilerinden Mehmet Ali Birand, 3 yıl önce aramızdan ayrıldı. Birand'ın vefatından sonra Türkiye'de çok büyük değişimler ve dönüşümler yaşandı. Dönüşümlerin en keskini hiç kuşkusuz medya camiasında oldu. Peki Birand, bu kaotik medya sarmalı içerisinde kendisini nasıl konumlandırırdı? 42 yıl aynı yastığa baş koyan eşi Cemre Birand ile bir araya geldik. Cemre Birand bir gazeteci. Aynı zamanda uzun yıllar NATO'da görev yaptı. 1972-1979 yılları arasında NATO arşivinde, 1979-1986 yılları arasında NATO Siyasi Dairesi Enformasyon Servisi'nde Türkiye Masası Sorumlusu olarak çalıştı. Cemre Hanım'la hem seyahat hatıralarını kaleme aldığı ‘Memoş'a Sözüm Vardı' kitabını konuştuk hem de yaşananlara değinip ‘Birand ne yapardı 'sorusunu sorduk.
Gittiniz, gördünüz, yazdınız… Ve güzel bir kitap ortaya çıkmış.
Sabah, Posta ve Hürriyet'te gezi yazıları yazdım. Tembel bir insanım. Egoist bir insanım. Bütün bu bilgiler beni eğlendiriyor. Kendim için yapıyorum bütün bunları. 10 senedir kafamda böyle bir şey yazmak vardı. Hep Mehmet Ali'ye söz veriyordum; ‘Vallahi yazacağım' diye. Ancak sadece seyahat kitabı olmadı bu; yazarken bir de baktım kendi hayatımı yazmışım. Çok sevdim bu işi. İkinci kitabımda nasıl evlendiğimizi yazacağım.
KENDİME İYİ BAKMAK ZORUNDAYIM
Çiftlerden birinin vefatında, geride kalan açısından kadınlar biraz daha mı güçlü erkeklerden?
Güçlülük değil de, başka çaremiz var mı; yok. Benim bir oğlum var. Benim oğlumun kendi ailesi var. Bu yüzden kendime iyi bakmak zorundayım. Sıhhatim
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


