Vefat eden eğitim gönüllüsü Ercan Torun için cenaze namazı kılındı


Geçtiğimiz günlerde vefat eden Hollandalı Türk eğitim gönüllüsü Ercan Torun (42) için dün Rotterdam Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Büyük hüznün yaşandığı cenaze töreninde aralarında çok sayıda eğitimci, meslektaşları ve sevenleri gözyaşlarına hakim olamadılar.Daha sonra Cosmicus Vakfı Müdürü Ercan Torun'un cenazesi, defnedilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

ERCAN'IMIZI KAYBETMEDİK KAZANDIK

Avrupa İş Dünyası Konfederasyon'nun dan (UNITEE) Dr. Adem Kumcu, Ercan Torun'un kendisini eğitime vakfetmiş bir kişi olduğunu söyledi. Kumcu, şu ifadeleri kulandı: "Onlar zaten ebediyeti yaptıkları ile bu dünyada hazırladılar. Ebediyeti hedefleyenler arkalarında, güzellik arkalarında sevda, arkalarında terk edince hüzün bırakıyorlar. Uzun yıllar böyle müstesna bir şahsiyet ile beraber olmak nasip oldu. Ömrünü yaşadığı, inandığı değerleri başkalarına hal dili ile anlatmaya kilitlemiş sevgili Ercan'ımızı biz kaybetmedik, kazandık. O bizim gönlümüzde. Elveda dedi. Ama biz arakasından geleceğiz inşallah."

"DEĞERLİ BİR MESLEKTAŞ İDİ"

Cosmicus Kolejinde Öğretmenlik yapan Dorith Vlotten, Ercan Torun'un idealist bir kişi ve eğitim için çaba sarf eden bir değerli insan olduğunu söyledi. Vlotten, "Ercan ile birlikte Cosmicus okullarında beraber görev yaptık. Benim çok değerli bir meslektaşım idi. Gerçekten çok üzgünüz." dedi.

Rotterdam Cosmicus İlkokul müdürü Adnen Aydemir, Ercan Torun'un Cosmicus Eğitim kurumlarının yönetiminde bulunarak bu okulların başarılı olmasında gece gündüz buna adayan bir insan olduğunu söyledi. Aydemir " Hollanda'da eğitim alanında çok büyük katkıları var. Maalesef genç yaşta hakkın rahmetine gitti. Gerçekten çok üzgünüz. Rotterdam Kocatepe Camii doldu taştı. Vizyonu geniş yürekli bir insandı." ifadelerini kullandı.

Eğitimci Maaike Stoeldraijer ise "Eğitim alanında çok özverili bir insanı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Çok değerli bir eğitimci ve yönetici idi. Onu kaybettik çok üzgünüz." dedi.

Pankreas kanseri sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Torun, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Hollanda'da Cosmicus okullarının açılmasında önemli katkılar sağlamış ve kendini eğitim çalışmalarına adamıştı. Cosmicus Vakfı Müdürü ve İNESPO Başkanı Ercan Torun, Amsterdam'da 7. Uluslararası Çevre ve Sürdürebilirlik Olimpiyatları'nı organize etmişti. Torun'un organize ettiği İNESPO olimpiyatlarına 48 ülkeden 112 proje katılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Vefat eden eğitim gönüllüsü Ercan Torun için cenaze... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER