Vefatından önce 'Hizmet'e yanlış yaptık' diyen kim?

Rotahaber yazarı Prof.Dr.Osman Özsoy, Hizmet Hareketi'ne yönelik yapılan cadı avı ve dikkat çeken bir olayı köşesine taşıdı. Özsoy, yakın zamanda vefat eden Nur Cemaatinin önde gelenlerinden birinin hastanede kendisini ziyaret eden dostuna söylediği sözleri anlattı.

Vefatından önce 'Hizmet'e yanlış yaptık' diyen kim?

İşte Osman Özsoy'un yazısının ilgili bölümü:


Türkiye’nin şu an dünyadan ayan beyan görünen kirlenme, demokratik iflas, evrensel hukuktan uzaklaşma, hak ve özgürlükler konusunda geri gitme, basın özgürlüğünde dibe vurma gibi süreçlerin bir parçası gibi algılanmaktan Hizmet Hareketini Allah kurtarmıştır.
Pek yakında geriye baktığınızda, kirlenmeden yoluna devam eden, yüz ağartan beşeri sermayesi ile geleceğe emin adımlarla yürüyen tek sosyal yapının HİZMET HAREKETİ olduğunu göreceksiniz.
Kusura bakmayın...
Yazı başlığını “Cemaatlerde ölüm sessizliği” koyup da hala onlara birşeyler anlatmaya çalışmak biraz tuhaf oldu.
Zaten yazma nedenimiz de, yarın “uyarmamış mıydık?” demek içindi.
Çok uzak olmayan tarihte vefat eden Nur Cemaatinin önde gelenlerinden biri, vefatına yakın hastanede kendisini ziyaret eden dostuna; “Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yanlış yaptık. Üzerimizdeki baskılar nedeniyle yanında duramadık, hakkı açıktan seslendiremedik. İmkanım olsa da ölmeden önce kendisinden helallik alabilseydim” der.
Şimdi değil...
Ama çok uzak olmayan gelecekte vefat eden o şahsı da, o an yanında olup o sahneye şahit olanları da, sonrasında bu olayı hangi önemli şahsiyete anlattıklarını da isim isim yazacağım.
Son nefeste oldukça gecikmiş bir durumdaki bu GERÇEĞİ İKRAR sahnesi, dilerim Nil’de boğulmadan önceki GEÇERSİZ bir kabule denk gelmez...
Hala nefes alıp veriyorken, ses veriniz gülüm...
Hakikaten acınak hallere düşeceksiniz.
Daha ne diyeyim.

<< Önceki Haber Vefatından önce 'Hizmet'e yanlış yaptık' diyen kim? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER