Veli Ağbaba: Malatya toprağını 7 bin 200 metre azalttılar


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya-Adıyaman karayolundaki il sınırı tabelalarının yerlerinin değiştirildiğini, bu değişiklikle Malatya toprağının 7 bin 200 metre azaltıldığını belirtti.

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, Malatya-Adıyaman karayolu üzerindeki il sınırı tabelalarının Malatya aleyhine değiştirilmesini değerlendirdi. Yapılan değişiklikle Malatya'nın il sınırının 7 bin 200 metre geri çekildiğini anlatan Ağbaba, şöyle devam etti: "Çok şey aklımıza gelirdi de bugün yaşadığımız şey aklımıza gelmezdi. Geçtiğimiz günlerde Malatya'dan Adıyaman'a giden insanlar Malatya tabelasının olmadığını gördüler. Bakın, Malatya tabelasının olmadığını gördüler. - Malatyalılar çok yapmaz da; bazen para kasaları, bazen ayakkabı kutuları diyorlar ya- 'Para da etmez bu tabelayı kim alsın?' diye düşündüler. Malatya-Adıyaman sınırı değişmiş, ortada tabela yok. Malatya sınırı tam 7.200 metre geri gelmiş. Anlamadık ki gülelim mi, ağlayalım mı? Tam Aziz Nesin'lik hikâye. Acaba o tarihlerde AKP milletvekilleri geçti mi oradan? Geçmemişler, sıkıntı yok. Ama maalesef, Malatya il sınırı tam 7.200 metre değişmiş."

"AKP VARKEN DÜŞMANA GEREK YOK"

"Malatyalılar olarak İstiklal Savaşı'nda gitmiş savaşmışız ama bir karış toprak kaybetmemişiz" diyen Ağbaba, "Bu memleket iki Cumhurbaşkanı yetiştirmiş, Özal'ı ve İnönü'yü. Bakanlar yetiştirmiş, siyasetçiler yetiştirmiş. Kimsenin toprağında gözümüz olmamış. Yanı başımızdaki Adıyamanlı kardeşlerimizden, Elâzığlı kardeşlerimizden asla toprak talebimiz olmamış. Bu dönem AKP'ye 5 milletvekili vermiş. AKP varken düşmana gerek yok. Yunanlının, Rus'un yapmadığını AKP'liler yaptı; Malatya'nın sınırını 7 bin 200 metre azalttılar. İlk kez, savaşmadan toprak kaybettik." dedi.

"MALATYA ÇOK HAKSIZLIĞA UĞRADI"

AKP iktidarı döneminde Malatya'nın geriye gittiğini ifade eden Ağbaba, "Beldelerimiz kapatıldı, devlet hastanemiz kapatıldı. Sümerbank bazı yandaş iş adamlarına peşkeş çekildi. TEKEL, AKP milletvekillerinin gözü önünde peşkeş çekildi. Malatya, Türkiye'nin en önemli tarım kenti. Bu kentteki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü başka bir şehre taşındı. Bina var, personel var, niye taşındığını anlayamadık. Malatya bir kepazelik daha yaşadı. İçinde parasıyla TEDAŞ özelleştirildi. Kime verildi? Herhâlde CHP'li birine verilecek değil. Cumhurbaşkanının yakın bir arkadaşına verildi. O da peşkeş çekildi. Şimdi Malatya'da, AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye oy veren herkes illallah ediyor. TEDAŞ'ın yeni sahiplerinden değil, o kuruma peşkeş çekenlerden illallah ediyor. AKP milletvekilleri ne yapıyor? 'Biz de memnun değiliz' diyor. Meralarımız zengin iş adamlarına peşkeş çekildi. Artık Malatyalı çiftçi kapısının önünde hayvan otlatamıyor. Kimin sayesinde? Sizin sayenizde." diye konuştu.

"MALATYA BİTMEYEN TÜNELLERİYLE ÜNLÜ"

Malatya'da yapımı bir türlü tamamlanamayan tünel projelerini bitirilememesini de eleştiren Ağbaba, "Malatya bitirilemeyen tünelleriyle ünlü. Erkenek Tüneli, Karahan Tüneli buna örnek. 2008 yılından beri her milletvekili bareti alıyor, gidiyor denetleme yapıyor. İnşaat mühendisi değil. AKP milletvekili, başında baret, tüneli denetliyor. 'Bu yıl açılacak, bu yıl açılacak.' diyorlar, yıllardır açılamadı. Malatya'da 2 tane baraj yapıldı. 1990'lı yıllarda temeli atıldı, 2 baraj yapıldı. Birinin ismi -Allah rahmet eylesin- hemşehrimiz Turgut Özal'ın ismi, biri de -Allah uzun ömürler versin- sevgili Recai Kutan'ın isminde. Şimdi, barajlar yapıldı ama barajlar sulama için yapıldı ama kanal yapmayı unutmuşlar. Üç dört yıl önce Cumhurbaşkanı, Başbakan geldi, barajı açtı, ama kanal yapmayı unutmuşlar. Boztepe Barajı'nda su yok. Yazıhanlı baraja bakıyor, baraj Yazıhanlıya bakıyor." şeklinde konuştu.

Malatya'nın kalkınması için sorunları sadece kendisinin dile getirdiğini vurgulayan Ağbaba, "Malatyalılar maalesef AKP'ye bizden çok daha fazla oy veriyor. Son seçimlerde yüzde 67 oy verdiler. Her gittiğim yerde Malatyalılar 'Senden fazla çalışan yok' diyorlar. Burada övünerek söylerim, rakamları da çıkarırız, geçtiğimiz döneme bakarız. Eğer Malatya'nın kayısısının yandığını dünya duyuyorsa, Türkiye duyuyorsa kusura bakmayın o CHP'nin milletvekilleri sayesinde, o, Malatyalıların az oy verdiği milletvekili sayesinde. Hâlâ çevre yolu olmayan tek ilin Malatya'nın olduğunu Türkiye duyuyorsa Veli Ağbaba sayesinde. Malatya'nın hakkı savunuluyorsa, Malatya'nın değerleri savunuluyorsa Veli Ağbaba sayesinde. Malatyaspor'un hakkına sahip çıkılıyorsa Veli Ağbaba'nın sayesinde. Malatyaspor'a saldırı olduğunda onların arkasında duran biri varsa Veli Ağbaba. Hiçbir zaman, muhalefet milletvekili demedim, boynumu bükmedim, her zaman Malatya'nın hakkını savunmak için uğraştım, bundan sonra da uğraşacağım. Oy versin vermesin, namusum üzerine şerefim üzerine söz vermişim." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Veli Ağbaba: Malatya toprağını 7 bin 200 metre azalttılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER