Veliler AKP'nin gasp ettiği okullara ödediği ücreti nasıl geri alacak?

AKP'nin gasp ettiği Hizmet Hareketi'ne yakın özel okullara ödenen ücretlerin nasıl geri alınacağı belli oldu. Veliler 17 Ağustos’ta başlayan 60 günlük süreçte Vakıflar Genel Müdürlüğü veya Maliye Bakanlığı’na kayıt ve ödeme belgeleri ile başvurabilirler. Ancak önce varsa kapatılan okulların borçları ödenecek.

Terör bu okulun neresinde?


AKP'nin gasp ettiği özel okullardan paralarını almak isteyen velilerin beklediği yol haritası belli oldu. 

Veliler ödedikleri ücreti geri almak için 16 Ekim’e kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü veya Maliye Bakanlığı’na müracaat edebilir.

SON BAŞVURU 16 EKİM

17 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, kapatılan özel okulların önce vergi borçları, kamu alacakları, elektrik ve su borçları, çalışanlarının SGK prim borçları ödenecek. Son olarak özel okuldan alacağı olan veliler haklarını talep edebilecek. 

Bunun için velilerin KHK’nın Resmi Gazete’de yayımlandığı 17 Ağustos’tan sonra 60 gün içinde, yani 16 Ekim’e kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü veya Maliye Bakanlığı’na kayıt ve ödeme belgeleri ile başvurması gerekiyor.

Velilere ödemeden yapmadan önce kapatılan okulun alacak verecekleri kontrol edilecek. Varsa önce borçlar ödenecek ardından veiller ödedikleri ücerti geri alacak.
<< Önceki Haber Veliler AKP'nin gasp ettiği okullara ödediği ücreti... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER