Venezuela'da 17 yıl sonra muhalefet kazandı


Güney Amerika ülkesi Venezuela'da dün yapılan genel seçimlerde muhalefet partisi tarihi bir zafer kazandı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sonuçları tanıdığını ve yenilgiyi kabul ettiğini açıkladı.

Maduro, "Bu kötü sonuçlar karşısında, size bunları kabul ettiğimizi ve Venezuela'da demokrasinin kazandığını söylemeye geldik" ifadelerini kullandı.

167 sandalyeli Meclis'te, muhalefet partisi MUD (Demokratik Birlik Masası) 99 sandalye kazandı. Chavezcilerin ise 46 vekil çıkardığı açıklandı.

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi 22 vekil için sayımların devam ettiğini açıklarken, muhalefet partisi MUD 113 sandalye kazandığını iddia etti.

Bu sonuçlara göre efsane lider Hugo Chavez'in partisi PSUV'nin (Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi) 1998'de ilk zaferini kazandığı gün, 17 yıllık iktidarı bitmiş oldu.

19,5 milyon seçmenin bulunduğu Venezuela'da katılım yüzde 74,25 oldu.

Chavezcileri iktidardan indiren faktörlerin başında kötü ekonomik gidişat, güvenlik sorunları ve muhaliflere yönelik baskıların olduğu ifade ediliyor.

Muhalif lider Henrique Capriles Radonski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kazandık Venezuela. Her zaman yolun bu olduğunu söyledik. Alçak gönüllülük, olgunluk ve sükunet! Yaşasın Venezuela halkı!" dedi.

MUD Sekreteri Jesus Chuo Torrealba, sonuçları öğrendikten sonra, "Venezuela'da değişim başladı" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Venezuela'da 17 yıl sonra muhalefet kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER