"Venezuela meclisi adına Türk okulu öğrencilerini karşılamaktan gurur duyuyorum"


Venezuela-Türkiye dostluk grubu başkanı Milletvekili Nancy Ascencio, Kazakistan'da yapılan bilim ve proje yarışmasında ülkesine madalya kazandıran Türk okulu öğrencilerini makamında ağırladı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Milletvekili Nancy Ascencio, "Bugün burada Türk okullarından gelen öğrencileri karşılamaktan Venezuela Meclisi adına gurur duyuyorum. Ülkemiz ve halkımız adına kazanılan bu madalyalardan dolayı Türk okullarını ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu çocukları gönülden kutluyorum. Ülkemizi en iyi şekilde uluslararası arenada temsil ediyorlar. Türk okulları ile daha güzel projeler geliştireceğiz." diyerek, okul yöneticilerini, milletvekili olduğu Bolivar Eyaleti'ne davet etti.

Elde edilen bu başarıyı tüm ulusun tanıması gerektiğini vurgulayan Ascencio, aynı zamanda,Venezuela Devlet Başkan Nicolas Maduro'ya ve Millet Meclisi başkanına Türk okullarının bu başarısını gururla anlatacağını vurguladı.

Türk okulu öğrencilerinin ülkeye üç gümüş ve iki bronz madalya ile dönmeleri yerel basın tarafından da ilgi ile karşılandı. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere bir çok resmi kurum tarafından tebrik edilen Türk okulları, ülkede okullararası matematik olimpiyatları da düzenleyerek bir başarıya daha imza atmış oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber "Venezuela meclisi adına Türk okulu öğrencilerini karşılamaktan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER