Vergi dairelerine e-haciz hedefi kondu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 22 2018
Vergi dairelerinin yeni yıl için belirlenen ‘e-haciz’ hedefleri üzerinde çalışma yürüttüğü belirtildi.
PTT ve 40 bankayla imzalanan protokoller çerçevesinde, kamuya veya Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan mükelleflere elektronik ortamda haciz konuluyor.
Sözcü’den Nedim Türkmen’in haberine göre her vergi dairesinde kayıtlı mükellef sayısına göre ‘günlük e-haciz hedefi’ belirlenirken, vergi daireleri bu hedefi tutturmak için gece gündüz fark etmeksizin, borcu olan mükelleflerin maaş ya da banka hesabında bulunan para, altın, döviz gibi mal varlığına el koyabiliyor.
Maliye Bakanlığı e-haciz sistemini kurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Merkezi Kayıt Kuruluşu, PTT ve 40 bankayla protokoller imzalamıştı.
Uygulamada yapılan hatalar
Habere göre, ‘e-haciz’ uygulamasında çok sık karşılaşılan sorunlar ve hatalar şu şekilde:
* E-haciz uygulanabilmesi için borçlulara mutlaka ödeme emri tebliğ edilmesi gerekiyor. Ödeme emri tebliğ edilmeden hiçbir borçluya e-haciz uygulanamaz.
* Vergi daireleri vergi mükelleflerinin banka nezdinde hak ve alacağı bulunup bulunmadığına ilişkin bir tespit yapmadan e-haciz uyguluyor.
* Bankalar, Maliye Bakanlığı ile yaptıkları protokole aykırı bir şekilde, e-haczi bir gün için uygulamaları gerekirken, geleceğe yönelik olarak da devam ettiriyor.
* Vergi dairelerinin mükelleflerin bütün banka hesaplarına e-haciz işlemi uygulamaları nedeniyle, örneğin 100 bin lira borcu olan bir mükellef için 300 bin liralık e-haciz uygulanması durumu ortaya çıkabiliyor.
* Bankalar, kendilerine hiç borcu olmayan vergi mükelleflerinin kredi limitlerine bile e-haciz uygulaması yapabiliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı7.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var8.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!9.AKP kulisleri yangın yeri: Operasyon sırası bürokratlar ve yargı mensuplarında mı?10.Herkes altını konuşurken gümüş uçtu gitti: Rekor üstüne rekor kırıyor!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







