Vezirköprülüler, şehitler için yürüdü


Samsun'un Vezirköprü ilçesinde son dönemlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için şehitlere saygı ve teröre lanet yürüyüşü ve anma programı düzenlendi. Yürüyüşe siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş ve anma programına, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Erhan Usta, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti ilçe temsilcileri, Aktif-Sen üyeleri, Vezirköprü Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi ve diğer sivil toplum örgütleri katıldı. Teröre lanet için bir araya gelen vatandaşlar, Abdullah Derici parkında toplandı. Havza caddesi boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla ilerleyen vatandaşlar, terörü lanetleyen sloganlarla ilçe merkezindeki meydana kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atan vatandaşlardan bazılarının, şehitlerin isimleri yüksek sesle okunurken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. İlçe meydanında şehitlerin anısına bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı, "Burada siyaset yapmak için toplanmadık, şehitlerimizi anmak için toplandık, terörü lanetlemek için toplandık, kalpleri şehitlerimizle birlikte atan tüm vatandaşlarımıza bizlere eşlik ettikleri için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kamçı şöyle konuştu: "Çocuklarımız tabutlarla evlerine gönderilirken bize oturmak, susmak, tepkisiz kalmak yakışmaz. Buradaki birliğimiz dosta güven, düşmana korku salsın istiyoruz. Bizler avını öldürürken gözyaşı döken timsahlara asla inanmadık. Aldananlara da her daim yol gösterdik ki uyansınlar. Hangi siyasi görüş içerisinde olursak olalım, hangi topluluk içerisinde olursak olalım, biz birlik olduğumuz sürece bu topraklarda hiç kimse bize zarar veremeyecek, birliğimizi, dirliğimizi parçalayamayacak, Laz'ı, Çerkez'i, Türk'ü, Kürt'ü birbirinden kimse ayıramayacak."

Konuşmasında AK Parti'ye de gönderme yapan Kamçı, "Beyler bu vatan size neyledi. Haram saltanatı kurdunuz, zalime, haine yoldaş oldunuz." diye seslendi. Program, şehitler için okunan dualarla son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Vezirköprülüler, şehitler için yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER