Viranşehir'de ilk defa endovizyon sistemi ile ameliyat yapıldı


Viranşehir Devlet Hastanesi'nde operasyonlarda kullanılan endovizyon sistemlerine bir yenisi eklendi. Hastaneye son teknoloji HD "Endovizyon Sistemi" kazandırıldı. İlk ameliyatlar başarıyla sonuçlandı.

Hastanede endovizyon sistemi Üroloji, Ortopedi, Kadın Doğum, KBB ve Genel Cerrahi branşlarına çeşitli ameliyatlarda kullanılıyor. Örneğin Genel Cerrahi'de Laparoskopik Safra kesesi, Üroloji'de Perkütan nefrolitotomi, URS gibi kapalı böbrek taşı operasyonları, TUR-M TUR-P gibi kapalı prostat ve mesane hastalıkları tedavisi, Kadın Doğum'da Laparaskopik histerektomi (rahim alınması) vakaları, KBB'de Timponoplasti (kulak zarı onarım), Sinüzit ve Ses, Ortopedi'de Atroskopi (Menisküs ve çapraz bağ operasyonları) gibi vakalarda kullanılıyor.

Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan, hastanelerinde ilk defa bu cihazla üroloji uzmanı tarafından üreter taşı ameliyatı ile ortopedi uzmanı tarafından çapraz bağ ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi. Erkan, "Günümüzde teknolojinin gelişmesine paralel olarak açık operasyon gerektiren hastalıkların tedavisinde minimal invaziv cerrahi tercih edilebilmektedir. Modern cerrahi yaklaşım etkin tedavinin yanı sıra daha hızlı ve daha ağrısız iyileşmeyi ve aynı zamanda estetiğinin korunmasını mümkün kılmaktadır. Endovizyon sistemlerinde ve optiklerdeki gelişmeler sayesinde daha önce açık cerrahi gerektiren durumların yerine bu yöntemin uygulanabilmesi mümkündür. Böylece hastalarda estetik kusur gelişimi önlenmekte ve hastalar kısa sürede iyileşerek, hızla taburcu olabilmektedir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Viranşehir'de ilk defa endovizyon sistemi ile ameliyat yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER