Virginia ile Vita raflardaki yerini aldı


Yazar Christine Orban'ın Virginia Woolf'un özenle tuttuğu günlüklerinden ve Vita Sackville-West'le mektuplaşmalarından yola çıkarak kaleme aldığı Virginia ile Vita, raflardaki yerini aldı.

Can Yayınları'ndan çıkan roman, sıra dışı, güçlü ve kırılgan iki kadının aşkını kendi tarzlarında bir araya getirişlerinin hikâyesini anlatıyor. Aynı zamanda bir başka romanın, Orlando'nun da yazılış serüveninin romanı.

1927, Virginia Woolf'un edebî hayatının verimli bir yılıdır, Deniz Feneri'ni yazmayı tamamlamış ve bastırmıştır. Aynı yıl Woolf, edebiyat tarihinin devrim niteliğindeki eserlerinden biri olarak değerlendirilen Orlando romanına ilham kaynağı olacak büyük bir aşk yaşar. Kocası, yayıncı Leonard Woolf'la birlikte yaşadığı Monk's House'un hemen yakınındaki aile şatosunda hayatını sürdüren Vita Sackville-West'le tutkulu bir ilişkiye başlar. Her ikisi de yazar olan iki kadının büyük aşkını gözler önüne seren roman, büyük ölçüde biyografik nitelikler de taşıyor.

CHRISTINE ORBAN

Christine Orban, 1957'de Casablanca'da dünyaya geldi. Assas ve Sorbonne üniversitelerinde hukuk öğrenimi gördükten sonra, asıl tutkuları olan psikoloji ve edebiyata yöneldi. İlk romanı Les petites filles ne meurent jamais'yi (Küçük Kızlar Asla Ölmez) 1986'da yayımlayan yazar, yirminin üzerinde romanın yanı sıra birçok öykü de kaleme almıştır. Eserleri İngilizce, Yunanca, Arapça, İtalyanca, Rusça, Çince ve Almancaya çevrilen yazar hayatına Paris'te devam etmekte.

CİHAN
<< Önceki Haber Virginia ile Vita raflardaki yerini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER