Vitor Pereira: Kazanmak zorundaymışız gibi oynayacağız


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın oynayacakları Braga maçını kazanmak zorundaymış gibi oynayacaklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında yarın deplasmanda Portekiz'in Braga takımı ile oynayacak maç öncesinde Fenerbahçe'nin Portekizli Teknik Direktörü Vitor Pereira ile oyunculardan Alper Potuk basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Karşılaşmanın oynanacağı Municipal Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktörü Vitor Pereira, kendi oyunlarını sahaya yansıtacaklarını ve kazanmak zorundaymış gibi oynayacaklarını belirtti. Sarı lacivertli ekibin başarılı oyuncusu Alper Potuk ise ilk maçta olduğu gibi yarın da kazanmak için sahada olacaklarının altını çizdi.

Basın toplantısında ilk sözü alan sarı lacivertli oyuncu Alper Potuk, Ankara'da geçtiğimiz günde yaşanan terör olayında aralarında Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un da bulunduğu hayatını kaybeden vatandaşlar için taziyede bulundu. Potuk, vefat eden vatandaşların yakınlarına ve tüm Türkiye'ye de baş sağlığı diledi.

Yaşanan bu vahil olaydan dolayı ülkede herkesin moralinin bozulduğunu ve üzüldüğünü de belirten Alper Potuk, yarın oynayacakları maçta Braga'yı eleyerek, büyük üzüntü yaşayan Türkiye'yi az da olsa sevindirmek istediklerini söyledi.

Alper Potuk, Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Kayserispor maçında öğrendiğimiz Ankara'daki üzücü olay ile ilgili başta Umut Bulut ve tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Bu kötü günlerde ülkemizi sevindirmek istiyoruz. Sevindirici haber vermek istiyoruz. Yarın da elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.

İlk maçta olduğu gibi yarın da kazanmak için sahada olacaklarının altını çizen Alper Potuk, "Evet, ilk maçı kazandık. Buraya da ilk maçta olduğu gibi kazanmaya geldik. Rakipten çekinip savunma yapmak istemiyoruz. Yarın galip gelerek adımızın bir üst tura yazdırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"ÇEYREK FİNALE YÜKSELMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Son olarak zor bir maçın kendilerini beklediğine değinen Alper Potuk, bir üst tura yükselmek için mücadele edeceklerini de belirterek şu şekilde konuştu:

"Biz Braga'nın güçlü ve zorlu bir rakip olduğunu, kaybetmeyen bir takım olduğunu biliyorduk. Hocamız da Braga ile ilgili videolar izletmişti. İlk maçın zor geçeceğini biliyorduk. Amacımız gol yemeden kazanmaktı ve öyle de oldu. Kendi evimizde ikinci golü de atabilirdik ama olmadı. Bugün iyi çalışıp, yarın sahaya çıktığımızda Braga'yı devirip, adımızı çeyrek finale yazdırmak istiyoruz."

VİTOR PEREİRA: KAZANMAK ZORUNDAYMIŞIZ GİBİ OYNAYACAĞIZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise yaptığı açıklamada, Braga'nın kendisini şaşırtmadığını ifade etti.

Kendisinin zaten Braga takımını iyi tanıdığı sözünü yineleyen Vitor Pereira, "Kişilikli ve kendine güvenerek oynayan bir takım. Onlar da biz de çeyrek finalde yer almak istiyoruz. Onlar da biz de kaliteli oyunculardan oluşan ekipleriz. Her iki takım için de zor olacak. İki takımda futbol oynamayı seviyor. Yarın futbol açısından güzel bir gösteri olacak. Biz kendi oyunumuzu oynamaya geldik. Zaten başka oyun tarzı bilmiyoruz. İlk günden beri bu oyunu oynamaya çalışıyoruz. İlk maçı kazandık diye bir şey değişmeyecek. Yarın 0-0'mış gibi başlayıp kazanmak zorundaymışız gibi oynayacağız." dedi.

Bu tarz maçların sonucunu küçük detayların belirleyeceğini de belirten Vitor Pereira, Diego'nun yarınki maçta sahada olup olmayacağıyla ilgili sorulan bir soruyu ise "Diego kadroda. Bu akşam yapılacak antrenmanın ardından Diego'nun durumu maç günü belli olacak." diyerek cevaplayan ve maçın kesinlikle zorlu olacağının altını çizen Pereira, şöyle devam etti:

"Çekişmeli olacak. Farklı oyun tarzlarını, farklı oyun dinamiklerini benimsemiş takımlar ama temelde futbol oynamaya çalışan iki takım, topa sahip olmaya çalışan, baskı yapmaya çalışan iki takım, bekleyerek oyunu asla çirkinleştirmeyen iki takım göreceğiz sahada. Zor bir maç olacak. Çekişmeli olacak. Bu tarz maçların sonucunu küçük detaylar belirler. Rakibimizin çok sayıda güçlü yanı az sayıda zaafı var. Güçlü yanlarını durdurup, az sayıdaki zaaflarını da kullanarak istediğimiz sonucu almak istiyoruz."

VİTOR PEREİRA: BURAYA SAVUNMA YAPMAYA GELMEDİK

Önemli olan gol mü yoksa gol yememek mi sorusuna da Vitor Pereira, "Gol yemezsek turu geçiyoruz, bunu biliyorum. Ama ben hayatımın hiçbir döneminde savunma yapmak için çalışmadım." diye cevap verirken, şunları söyledi:

"Bir oyun tarzı belirleyip o oyun tarzlarını takımlarımda uygulamaya gayret gösterdim. Tabii ki bazen istediğiniz oyun tarzlarına rakipler izin vermez. Ben isterim ki top hep bizde olsun. Topu kaybettiğimiz anda da hemen baskı yapıp kazanalım ve istediğimiz gibi oyunu domine edelim, istediğimiz gibi kontrol edelim. Braga, yarın maçın belirli bölümlerinde bizi daha fazla savunma yapmak zorunda bırakabilir. Size kesinlikle şunu söyleyebilirim; Asla hiçbir oyuncum ağzımdan, 'Burada avantajımız var, buraya savunma yapmaya geldik' cümlesini duyamayacak. Kendimizden farklı oyun tarzı oynamayla ilgili bir şey duyamayacak benim ağzımdan. Eğer bazı anlarda istediklerimizi yapamazsak ya Braga zorlamıştır, ya da istediğimiz kişilikli oyunu sahaya yansıtamamışızdır. Yarın kesinlikle tek isteğim kendi oyunumuzu denememiz. Her zaman bunu yapmaya çalışacağız."

VİTOR PEREİRA: SONRAKİ TURDA YER ALMAK İSTİYORUZ

Futbolda Avrupa Ligi'nde güzel bir dönem yaşadıklarını ve sonraki turda yer almak istediklerini belirten Portekizli teknik adam, "Buna devam etmek ve sonraki turda yer almak istiyoruz. Rakibimiz Portekiz takımı olsun ya da başka bir ülkenin takımı olsun fark etmez." diyerek, şöyle devam etti:

"Ben rakipleri kaliteli takım olarak değerlendiririm. Braga kaliteli bir takım. Dersimize çok iyi çalıştık. Braga'nın zaafları var, biz bunları gördük. Türkiye'de derinlemesine tanınmıyor. Türkiye'de genellikle Portekiz'in üç büyük takımı tanınıyor. Braga da Portekiz'deki üç büyükle mücadele edebilen bir takım oldu. Ben burada fazla sayıda maç yaptım ve buradaki maçlar her zaman zor olmuştur. Buradaki maçların kazananını detaylar belirlemiştir.

Büyük ve iyi oyunculardan kurulu, iyi bir teknik direktörü olan bir takımla oynayacağız. İyi bir sonuçla ayrılabilmemiz için en iyi seviyemizde olmalıyız. Umarım Türkiye'deki taraftarlar da, Türk basını da Braga'nın ne kadar iyi bir takım olduğunu anlayabilmişlerdir. Braga maçı belki bu sezon oynadığımız en zor maç oldu.

Biz kaliteli bir takımız. Kendi silahlarımız var. Cesur bir takımız ve cesaretimizle sahaya çıkacağız. Hem bireysel hem de takım anlamında kalitemizi ortaya koyacağız. Yarın kesinlikle savunma yapmaya gelmedik. Kendi oyunumuzu göstermeye çalışacağız ve şuna eminim ki; futbol anlamında çok güzel bir gösteri izleyeceğiz."

İlk maçın öncesinde de derslerine iyi çalıştıklarını ve şu anda Braga'yı daha iyi tanıdıklarını ve iyi bir sonuç almak istediklerini de belirten Pereira, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk maçtan önce yaptığım konuşmada da Braga'nın bireysel anlamda ve takım anlamındaki kalitesini oyuncularıma anlatmaya çalıştım. Braga'nın takım dinamiğini fazlasıyla beğeniyorum. İzlemekten keyif aldığım bir takım. İlk maçın öncesinde de dersimize çalışmıştık. İlk maça çıktığımızda hem teknik ekibim hem oyuncularım Braga'yı iyi bir şekilde analiz etmiştik.

İlk maçtan sonra daha iyi tanıdığımızı söyleyebilirim. İlk maça da dersimize çalışarak çıkmıştık. Normalde 3 büyüklere sıkıntı çıkaran bir takım oldu. Neredeyse Portekiz Ligi'ni şampiyon tamamlamış bir takım haline geldi, şampiyon olmak üzere olduğu bir sezon yaşadı. Şu anda da ilk maçın ardından daha iyi tanıyoruz ve buradan iyi bir sonuç istiyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Vitor Pereira: Kazanmak zorundaymışız gibi oynayacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER