Vitor Pereira: Rakibimizi iyi tanıyoruz, üstün kozlarımızı oynayacağız

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Temmuz 27 2015
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, rakiplerini iyi tanıdıklarını ve onlardan üstün kozlarını oynayacaklarını söyledi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, rakiplerini iyi tanıdıklarını ve onlardan üstün kozlarını oynayacaklarını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında yarın akşam Shakhtar Donetsk ile oynanacak maç öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılan Portekizli teknik adam, zor bir karşılaşma oynayacaklarını belirterek, "İki kaliteli takımın mücadelesi olacak. Her zaman iyi futbolu destekleyen birisiyim. İyi futbol oynanacağını düşünüyorum. Taraftarımız da bize olumlu yönde destek versin. Kesinlikle zor bir karşılaşma olacak. Rakibi iyi tanıyorum. Kalitelerini biliyoruz. Biz kendi yapabileceklerimize konsantre olmuş durumdayız." dedi.

Bir gazetecinin 'Takımınız maça ne kadar hazır. Yarınki maçta ön plana çıkacak olan nedir. Yıldızlar mı yoksa taktik mi ön plana çıkacak ?' sorusuna ise başarılı teknik adam, "Aslında takımın seviyesini belirlemek kolay değil. Takım olarak hala organizasyonu ve uyumu arttırmaya çalışıyoruz. 3 haftadır beraber çalışıyoruz. Bu süre zarfında en iyi seviyeye geldik. Gerçekçi olursak rakibin önemli avantajları var. Uzun yıllardır aynı hoca ile çalışıyorlar. Aynı oyuncu grubu ile devam ediyorlar. Bir de rakip bu maçın hazırlıklarına daha önceden başladı, hatta ligleri bile başladı. Buna karşın biz 3-4 haftadır aynı grupla antrenman yapıyoruz. Bu demek değildir ki biz yeni bir hoca ve oyuncu grubu ile çalışmamıza rağmen kendi oyun planımızı yansıtmayacak değiliz. Bizim de sahada göstereceğimiz kozlar var. Onlardan üstün kozlarımız olacak. Biz rakibe saygı duyuyoruz. Her maçı kazanmak için çıkacağız." diye cevap verdi.

"BENİM İÇİN SİSTEMLER DEĞİL OYUNCULARIN SAHA İÇİNDE RAHAT ETMESİ ÖNEMLİ"

Basın mensuplarının Fenerbahçeli oyuncuların oynatmak istediği oyun sistemine uyup uymadığı sorusuna ise Portekizli hoca, "Benim için sistemler değil oyuncuların saha içinde rahat edebilecekleri sistemi oynatmaya çalışıyorum. Benim için takımın dinamiği, uyumu sistemden daha önemli. Futbolcuların bireysel ve kollektif olarak rahat edip yeteneklerin

Bu haberler de ilginizi çekebilir