Viyana'daki sinagog yakınında silahlı saldırı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da sinagog yakınlarındaki silahlı saldırı sonrasında polisle çıkan çatışmada 7 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

SHABER3.COM

Viyana'da akşam saatlerinde bir grup tarafından sinagoga saldırı düzenlendi. Viyana polisi ile grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sonucu yaralıların olduğu öğrenildi. 

Viyana polis merkezi, halkı, sosyal medya üzerinden fotoğraf ve video paylaşmalarının operasyon ve güvenlik  açısından tehlikeli olduğu konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca polis halka, kamusal alanları kullanmama çağrısı yaptı. 

Avusturya İçişleri Bakanlığı, saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, diğerinin kaçtığını bildirdi. Çevredekilerin çektiği görüntülerde Türkçe konuşmalar da dikkat çekti. 

7 ÖLÜ 

Sputnik'te yer alan bilgiye göre saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi. Öte yandan saldırganlardan birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı.

Bununla birlikte saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırının terör eylemi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

© Sputnik


<< Önceki Haber Viyana'daki sinagog yakınında silahlı saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER