Viyana'daki Suriye görüşmeleri sona erdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 14 2015
ABD ve Rusya'nın ortak girişimiyle Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla başlatılan, 17 ülke, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katıldığı görüşmeler sona erdi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Viyana'da Suriye görüşmelerine katılan ülkelerin Suriye'de 18 ay içinde bir seçimin olmasını istediklerini söyledi.

Viyana'da düzenlenen Suriye toplantısı sonrası açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry anlaşma sağlandığını açıkladı. Plana göre 6 ayda geçiş süreci kabul edilecek ve 18 ayda seçime gidilecek.
18 AYDA SEÇİM YAPILMASI MASAYA YATIRILDI
ABD ve Rusya'nın ortak girişimiyle Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla başlatılan, 17 ülke, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katıldığı görüşmeler sona erdi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Viyana'da Suriye görüşmelerine katılan ülkelerin Suriye'de 18 ay içinde bir seçimin olmasını istediklerini söyledi.
"MUHALİFLERLE GÖRÜŞMEYE BAŞLANMASI KONUSUNDA MUTABIKIZ"
Görüşmelerin ardından basına kısa bir açıklama yapan Steinmeier, "Toplantıya katılan ülkeler Suriye'de 18 ay içinde seçim yapılmasını istiyor" dedi. Steinmeier, Suriyeli muhaliflerle acilen görüşmeye başlanması konusunda mutabık kalındığını da söyledi.
KERRY, TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMADA BULUNDU
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura görüşmelerin sonucuna ilişkin olarak yaptığı ortak açıklamada, Fransa'yı kana bulayan saldırılara değindi.
Paris saldırılarının arkasında IŞİD olduğuna inandıklarını söyleyen Kerry, toplantıya ilişkin şunları söyledi: "Barış görüşmelerine taraf olan ülkeler, çözümü hızlandırmak için atılacak bir dizi adımda karar kıldı."
"GEÇİCİ HÜKÜMET 6 AY İÇİNDE KURULACAK"
6 ay içerisinde geçici hükümet kurulacağını ve 18 ay içerisinde seçim yapılmasına karar verildiğini aktaran Kerry, Esad'ın geleceğine ilişkin bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.
Suriye rejimi ile muhalifler arasında görüşmelerin 1 Ocak'a kadar başlayacağını açık
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!2.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'3.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!4.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'10.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







