Vodafone Arena'nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Vodafone Arena'nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Vodafone Arena'nın açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile devlet erkanının katılımıyla gerçekleştirildi.

Beşiktaş'ın yeni yuvası Vodafona Arena'nın resmi açılışı, törenle gerçekleştirildi. Resmi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile siyaset, spor ve iş dünyasından davetliler katıldı.

Başkan Fikret Orman, Yönetim Kurulu üyeleri, Divan Kurulu üyeleri, Teknik Direktör Şenol Güneş, Kaptanlar Tolga Zengin ve Necip Uysal'ın yanı sıra Beşiktaş'ın efsane teknik direktörü Gordon Milne ile siyah beyazlı formayı hem teknik direktör hem de futbolcu olarak giyen bir çok futbol adamı açılışta yer aldı.

Başkan Fikret Orman, kürsüye çıkarak duygularını dile getirirken, "Halkın takımı olan Beşiktaşımız, halkın Cumhurbaşkanı ile Vodafone Arena'yı açıyor. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile Vodafone Arena'yı inşa ettik. Sayın Başbakanımız her zaman bizimle ilgilendi. Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan, İstanbul'un ağabeyi Kadir Topbaş hep yanımızda oldu. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşım Umut Güner'in çok emekleri oldu." diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Fikret Orman, "Vodafone, bu stat için 14 milyon Dolar ilave yatırım yaptı. Koç Grubu yanımızda oldu. Kalde bize destek verdi. Stadın yapımı için kredi veren Aktifbank'a ve Ahmet Çalık'a teşekkür ediyorum. En başta bizlere inanan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye 14 yılda sporda büyük bir aşama kaydetti. Bunun en önemli örneği Vodafone Arena. Bu stat futbolun yanı sıra moda ve eğlence aktivitelerine ev sahipliği yapacak. İstanbul'un marka değerini yükseltecek." diyerek, Beşiktaş taraftarını da katılımcıların hepsine alkışlattı.

Başkan Fikret Orman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kara kartalın eve dönüşünün gizli kahramanı olduğunu da dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de konuşmasında, "Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu projeye ne kadar önem verdiğini biliyorum. Fikret Orman ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise yaptığı kısa konuşmada, "2002'den beri gelişen Türkiye'nin en güzel örneklerinden biri Vodafone Arena. Cumhurbaşkanımız bu stadın yapımında büyük emek harcadı. Bu stadın yapımındaki emekleri için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise kürsüde yaptığı konuşmasında, "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Kara Kartal evine dönüyor. Beşiktaş camiası çok sağlam bir geleneğe sahip. Beşiktaş camiası her zaman devletiyle yürüdü. Beşiktaş taraftarı, kulübüne çok bağlıdır. Beşiktaş, dünyanın en çağdaş statlarından birine sahip oldu. Geleceğini garanti altına aldı. Beşiktaş camiası için bu stadın önemini bildiğimiz için yerinde inşa edilmesine izin verdik. Vodafone Arena, Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Vodafone Arena'nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER