Volkswagen 4 bine yakın çalışanını gönderiyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 15 2021
Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in yaklaşık 4 bin çalışanıyla erken ve kısmi emeklilik yoluyla yollarını ayıracağı bildirildi.
Otomotiv devi iş konseyi ile varılan anlaşma sonucunda 1964 doğumlulara kısmi emeklilik, 1956 ile 1960 yılları arasında doğanlara da erken emeklilik imkanı sunacağını açıkladı. Şirket 900 kadar kişinin erken emekliliği seçeceğini tahmin ettiklerini belirtirken kısmi emeklilikten kaç kişinin faydalanmasını bekledikleri hakkında bilgi vermedi.
Fakat Reuters haber ajansı şirket kaynaklarına dayandırarak Almanya'daki 6 Volkswagen markasına ait fabrikada uygulanacak programla 3-4 bin pozisyonun kapatılacağını rapor etti.
Alman üretici programa dahil olacak kişi sayısına göre değişecek toplam maliyet hakkında da yorum yapmadı. Fakat şirket kaynakları 500 milyon euroya kadar çıkabileceğini aktardı.
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Volkswagen elektrikli araçlara yönelmek için eğitim bütçesini 40 milyon eurodan 200 milyon euroya çıkardığını duyurmuştu.
Şirket ayrıca 2021 yılı sonuna kadar da eleman alımlarını durduğunu açıkladı. Dış alımların sadece elektrikli araçlar, dijitalleşme ve araç pili geliştirme departmanlarında yapılacağı bilgisini paylaştı.
Toplamda 120 bin civarında çalışanı olan Volkwagen Grubu ocak ayında önümüzdeki iki yıl içerisinde iş gücü maliyetlerini yüzde 5, satın alma maliyetlerini de yüzde 7 azaltacağını açıklamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı5.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...


