Volkswagen Çin pazarında da araçları muayeneye çağıracak


Volkswagen'in (VW) Çin pazarında sattığı araçlarda da manipülasyon yaptığı ortaya çıktı. Bugün VW grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, dizel Tiguan ve Passat modellerinde bin 946 araçta emisyon değerleri ile ilgili manipülasyon yapan yazılım bulunuyor.

VW grubu Çin'de bulunan devlet denetleme kuruluna yazılı olarak bir özür mesajı geçtiğini belirtti. Pekin'de bulunan kurul ise cevap olarak VW grubuna karşı yasal haklarının saklı olduğunu belirtti. VW grubu en büyük satış pazarı olan Çin'de daha çok benzinli araç satıyor.

VW'den yapılan yazılı açıklamada ayrıca Çin'deki müşterilerden de özür dilendi. "VW Grubu olarak sizlerin güvenini geri kazanmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerinin yer aldığı mektupta, VW ayrıca hatanın giderilmesi için Çin hükümetinin resmi rakamları ile çözüm arayışı içerisinde olduğuna dikkat çekildi.

VW grubunun dünya genelinde yaklaşık 11 milyon manipülasyonlu araç sattığı ortaya çıkmıştı. VW'nin yeni yönetim kurulu Başkanı Matthias Müller 2016 yılının Ocak ayından itibaren manipülasyonlu araçları muayeneye çağıracaklarını duyurmuştu.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgan Schäuble ise yaptığı bir açıklamada VW'nin bir daha eski VW olma ihtimalini görmediğini dile getirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Volkswagen Çin pazarında da araçları muayeneye çağıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER