Volkswagen'den şoke edici Türkiye kararı

Alman basınında yer alan iddiaya göre Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekâtı sonrası Volkswagen, Manisa'da kuracağı fabrika projesini erteledi.

SHABER3.COM

Manisalıların dört gözle beklediği Volkswagen yatırımı askıya alındı. Alman handelsblatt.com sitesinin haberine göre Volkswagen, Manisa'da kuracağı fabrika projesini erteledi. 

Fabrikanın Manisa'da kurulmasına Bulgaristan ve diğer AB ülkelerine göre daha ucuz ve satış imkânları fazla olduğu için karar verilmişti.

TSK'NIN SURİYE'YE GİRMESİ İLE BEKLEME KARARI ALDILAR

Volkswagen VW yönetiminin kararını değiştirdiğini öne süren Handelsblatt; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine girmesi ile durumun temelden değiştiğini yazdı. 

Gün içinde VW'den elde ettikleri bilgilere göre sözleşmeye imza atılmaktan vazgeçildiğinin belirtildiği haberde şu ifadeler de yer alıyor: "Türkiye şu anda Suriye'nin kuzeyindeki savaş nedeniyle uluslararası arenada ağır bir şekilde eleştiriliyor. Alman hükümeti bu Pazartesi askeri operasyona derhal son verilmesi çağrısında bulundu."

"ABD MÜEYYEDİLERİNDEN DAHA FAZLA ZARAR VERİR"

New York ve Londra Merkezli Global Danışmanlık Şirketi TENEO’nun Başkan Yardımcısı Wolfango Piccoli Manisa'daki fabrika erteleme kararına dair şu yorumu yaptı: "Volkswagen’in Manisa’da (4 bin kişi istihdam edilecek) yeni bir fabrika açma kararını erteleme kararı aldığı doğruysa bu Türkiye’ye Trump’ın “büyük yaptırımlarından” daha fazla zarar verir. "
<< Önceki Haber Volkswagen'den şoke edici Türkiye kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER