Vücudunun yüzde 50'si yanan Suriyeli kıza yoğun bakımda doğum günü sürprizi


Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde, tedavi gören Suriyeli çocuk hasta Culya Mustafa, 3. yaşına yoğun bakımda girdi.

Evlerinde çıkan yangında, vücudunun yüzde 50'si ağır yaralanan küçük kız 2 ay önce Türkiye'ye getirilerek yanık merkezinde tedavi altına alındı. Vücudunda 3. derece yanıklar olan Culya hastanede yattığı süre içinde ciddi tedaviler gördü, greft ameliyatları oldu. Küçük yaşında büyük acılara ve yıkımlara şahit olan Culya'yı, doğum gününde yanık merkezinde görev yapan sağlık çalışanları yalnız bırakmadı.
Sağlık Çalışanlarının yaptığı organizasyonla, Suriyeli küçük kızın doğum günü yoğun bakımda kutlandı. Yaşadığı tüm acılara rağmen, kendisi için hazırlanan doğum günü partisinde oldukça keyifli görünen küçük Culya'nın mutluluğu ailesini ve sağlık çalışanlarını duygulandırdı. Culya'nın anne ve babası yanık merkezi çalışanlarına ve yetkililere kendilerine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, yanık merkezinde sıcak su, sıcak çay yanığıyla tedavi gören çocukların yanı sıra, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle yatan çocuk hastalarının bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Arıkan, " Merkezimiz, ağır yanık hastalarına bakacak deneyime sahip. Ekibimiz, merkezimizde yatan çocuk hastaları tedavi etmenin yanında, gösterdikleri şefkatle ve onlar için düzenledikleri organizasyonlarla yaşadıkları travmayı unutturmaya çalışıyorlar. Bizler, belki bu çocukların vücutlarındaki yara izlerini tamamen yok edemeyebiliriz, ama oluşan psikolojik hasarları onarabiliriz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Vücudunun yüzde 50'si yanan Suriyeli kıza yoğun bakımda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER