Vural'dan Erdoğan'a: MHP'nin web sayfasına gir bak nerede teşkilatımız var


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'nin doğuda teşkilatının olmadığını ifade etmesini eleştirdi. Doğu'da teşkilatlarının yer aldığı illeri harita üzerinden gösteren Vural, "Doğu'da teşkilatlarımız olan iller burada. MHP'nin web sayfasına gir bak nerede bizim teşkilatlarımız var, nerede il başkanlıklarımız var bunu görürsün, bunu görürsün sen. Sen daha başbakanın ifadesi ile kamu düzeni ve egemenliğini bu coğrafya da temin edemediğini itiraf ediyorsun. Sen önce ay yıldızlı bayrağın iradesini ve egemenliğini gereğini yerine getir. Sen önce kendi üzerine düşen görevi yerine getir. Bizim bir yerde görevlimiz olur olmaz. Yaparız yapmayız milletimiz oy verir, vermez. Ama millet egemenliğinin her yerde hakim olmasını temin etmek senin görevindir." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ve HDP arasında bir kayıkçı kavgası yaşandığını belirten Vural, "Göstermelik bir kavga. Ortada bir terör var, terör örgütünün siyasi uzantıları ile terör örgütünü koruyan kollayanlar bu kanlı tablonun mimarları birbirlerini suçlama noktasına geliyorlar. Bu ortamdan siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Birisi barış barış barış birisinde terör örgütü şunları yapıyor bunları yapıyor. Adama sorarlar ya ey açılımcılar, ey çözüm ortakları, ey haburcular, ey oslocular, ey dolmabahçede mutabakata varanlar. Bunlarla ilgili yarışa giriyorsunuz da, şu ne görüştüklerinizi İmralı -Kandil arasında ne postacılığı yaptığınızı, hangi mektupları götürüp getirdiğinizi hangi pazarlıkları yaptığınızı çıkın açıklayın dedim. Hiç bunları açıklamıyorlar." diye konuştu.

"Ortaklığı dolaba koydular şimdi bu manzaradan ne fayda ederiz diyerek rekabete giriyorlar." diyen Vural, "Körler sağırlar birbirlerini ağırlar. Aynı sudan içmişle, aynı dağın yelleri bunlar. Bu manzara karşısında bu manzaradan bir siyasi rant elde etme çabasına giriyorlar. Sırrı Süreyya Önder çıktı kürsüye. Neler görüşüldü bir açıklayayım dedi ucundan. Nasıl Süleyman Şah türbesinin nakli konusunda PKK ve PYD'nin nasıl aracılık yaptığı talep üzerine bunu nasıl yerine getirdiğini açıkladı. Daha neler var. daha neler var. O bakımdan bu ifade şunu ortaya koymuştur ki, Cumhurbaşkanı da Davutoğlu'da PYD terör örgütüdür diyenler, PYD terör örgütüne teşekkür ettiklerini hatta PYD ile birlikte Süleyman Şah türbesini nakil operasyonunu nasıl düzenlediklerini ortaya koymuşlardır. Bu PYD ile ilgili kısmı. PKK ile ilgili kısmına gelince neler var, neler. Protokoller, anlaşmalar, görüşmeler, al başkanlığı ver özerkliği, vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi, anayasamızı AKP-HDP beraber düzenleyecek. Niye? Yapamazlar 400 vekil olmadı. 400 vekil olsa kimliğimizi de alacaklar, milli devletimizi de üniter devletimizi de. Vatandaş vermeyince 1 Kasım seçimlerine kadar gelin bu manzaradan nasıl bir rant elde ederiz nasıl oylarımızı arttırırız çabası içine girerek bir kampanya sürdürdükleri gayet açık ve net." şeklinde konuştu.

BANA ŞU 4 RAKAMI, 4 BAKANI HATIRLATIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında 'yerliliğin ve milliliğin somut tezahürü olarak kabul ettiğimiz Rabiamıza sıkı sıkıya bağlanacağız' dediğini kaydeden Vural, "Ne zamandan beri Rabia bizim yerli yada milli olmamızın sembolü olmuştur. Milliliğin sembolü Türk bayrağıdır, milliliğimizin sembolü İstiklal Marşımızdır. Milliliğin sembolü bu milletin çocuklarına Türk milletinin ferdi olmaktan gurur duyması gerektiğini anlatan Andımızdır. Türk bayrağına uluslararası toplantılarda bile sahip çıkamayanların milliliği nerededir. PKK paçavraları altında PKK marşında ayağa kalkanların milliliği nerededir. Andımızda Türk kelimesi geçiyor diye kaldıranların Türk milliliği nerededir. Bana şu 4 rakamı, 4 bakanı hatırlatıyor. Bana her şey 4 bakanı hatırlatıyor. Bu 4 rakamı bana 400 milletvekilini hatırlatıyor. 400 vekil verseydiniz bu iş huzur içinde olurdu deyip millete bu vekilleri vermediniz diye huzursuzluğu temsil ediyor. O bakımdan geldiğimiz bu noktada çözüm süreci dileyerek milletin dilini, kimliğini tartışmaya açanlar bayrağın yanına bayrak dikmek isteyenlerle süreç pazarlayanlar şehit cenazelerinde şehitler ölmez vatan bölünmez diyen ülkücüleri vatandaşlarımızı milletimizi yaygara yapmakla itham edenler şimdi şehitlerden milletimizin bayrağından dilinden bahsetmeye başlamışlarla bütün bunlar bu ayıpların üstünü örtmek için bir suçluluk kompleksinden başka bir anlam taşımıyor." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ki meclis konuşmasında MHP'nin doğuda teşkilatının olmadığını ifade ettiğini vurgulayan Vural, "Doğu'da teşkilatlarımız olan iller burada. MHP'nin web sayfasına gir bak nerede bizim teşkilatlarımı var, nerede il başkanlıklarımız var bunu görürsün, bunu görürsün sen. Sen daha başbakanın ifadesi ile kamu düzeni ve egemenliğini bu coğrafya da temin edemediğini itiraf ediyorsun. Sen önce ay yıldızlı bayrağın iradesini ve egemenliğini gereğini yerine getir. Sen önce kendi üzerine düşen görevi yerine getir. Bizim bir yerde görevlimiz olur olmaz. Yaparız yapmayız milletimiz oy verir, vermez. Ama millet egemenliğinin her yerde hakim olmasını temin etmek senin görevindir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Vural'dan Erdoğan'a: MHP'nin web sayfasına gir bak nerede... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER