Vural’ın kararı muhalifleri sevindirdi

MHP Genel Merkezi, Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın kurultay isteyen muhaliflere karşı hazırlanan Bahçeli’ye destek bildirisine imza atmamasının şokunu yaşıyor. Muhalifleri sevindiren bu gelişmenin, partideki dengeleri değiştirebileceği belirtiliyor.

MHP'nin ilk duruşmasında gerginlik

Video: Arşiv

Kongre tartışmaların sürdüğü MHP’de sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kayyım kararı nedeniyle muhaliflerin 15 Mayıs’ta yapacağı kongreyi engellemeye çalışan Genel Merkez, her gün yeni bir gelişme ile sarsılıyor. İddiaya göre, MHP’de bu kez Grup Başkanvekili Oktay Vural çatlağı yaşanıyor.  Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin tarafından hazırlanan ve bütün milletvekillerinin imzalaması istenen kongre karşıtı bildiriye imza atmayı reddetti. Sosyal medya hesabından 10 sayfalık uzun bir açıklama yapan Vural, iddiaları yalanlamazken ‘partiye ve davaya’ zarar vermeden sorumluluk ahlakı içinde hareket edilmesini istedi. Vural, “Edilgen bir yaklaşımla bu sürecin yönlendirilmesine karşı, mevcut durumu değerlendirecek, çarenin kaynağı ve sahibi ve karar anı geldiğinde sorumluluk alacak olan milliyetçi ülkücü hareketin mensuplarındır.” ifadelerini kullandı.

İSMAİL OK’UN  ÇIKIŞI ETKİLİ OLDU

Oktay Vural’ı Genel Merkez ile yol ayrımına getiren gelişmeler, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un önceki gün kongre isteyen açıklamasından sonra yaşandı. İsmail Ok, MHP’deki krizin her geçen gün derinleştiğini belirterek bu süreçten ancak kongrenin toplanmasıyla çıkılabileceğini dile getirdi ve kurultay çağrısı yaptı. Bu gelişmenin ardından Genel Merkez yönetimi bütün milletvekillerinden muhaliflere karşı bir bildiriye imza atmalarını istedi. Böylece bütün milletvekillerinin Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanında olduğu görüntüsü verilecekti. Genel Merkez’de Şefkat Çetin’in başını çektiği bu girişim, Grup Başkanvekili Oktay Vural’a takıldı. Vural’ın bildiriye imza atmayı reddetmesinin, MHP Genel Merkezi’nde deprem etkisine yol açtığı ileri sürülüyor.

DERVİŞOĞLU’NDAN  VURAL’A TEBRİK

Oktay Vural’ın imza koymayacağını söylemesini ardından milletvekillerinin imza atacağı bildiri şimdilik ertelendi. Delegenin giderek muhaliflerin yanına kayması ve parti tabanın kurultay yönündeki talebi nedeniyle Oktay Vural’ın böyle bir karar aldığı belirtiliyor. Vural’ın imza karşıtı tutumu, muhalif cepheyi sevindirirken Genel Merkez yanlılarının tepkisini çekti. MHP’de muhalif hareketin en önemli isimlerinden eski İzmir İl Başkanı ve Meral Akşener’in en büyük destekçilerinden olan Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından, “İnanmadığı duaya amin diyemeyen Sayın Oktay Vural’ı yürekten tebrik ederim.” diye yazdı. Bahçeli taraftarları ise Oktay Vural’ı sert şekilde eleştiriyor.

MUHALİFLER ALEYHİNE  HİÇ KONUŞMADI

Oktay Vural, MHP’deki muhalif isimler aleyhinde hiç konuşmamasıyla dikkat çekmişti. Meclis’te sık sık basın toplantısı düzenleyen Vural, kongre konusundaki ısrarlı soruları her defasında cevapsız bıraktı. Vural, partide Devlet Bahçeli’nin ardından en öne çıkan isimdi. Bahçeli’nin geçirdiği kalp ameliyatının ardından Meclis’teki grup konuşmasını ve liderlerin kürsüye çıktığı Meclis’teki bütçe konuşmasını Oktay Vural yapmıştı. Bu nedenle “Bahçeli, yerini Oktay Vural’a mı bırakacak?” soruları gündeme gelmişti.

ÜÇ VEKİL  MUHALİFLERİN SAFINDA

Partide mahkeme tartışması sürerken muhaliflerin safına geçen milletvekili sayısı da artıyor.  Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un kurultay çağrısı yapmasıyla birlikte MHP’nin Meclis’teki 40 milletvekilinden 3’ü muhalif saflara geçmiş oldu. Daha önce de MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ile birlikte Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu kurultay çağrısında bulunmuştu. Bu sayının artabileceği de belirtiliyor.

Kaynak: Yarına Bakış Gazetesi
<< Önceki Haber Vural’ın kararı muhalifleri sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER