MHP'li Vural'dan Başbakan'ın o sözlerine çok sert tepki!

MHP'li Oktay Vural düzenlediği basın toplantısında Davutoğlu'nun 'Elimizde canlı bomba listesi var ama eylem gerçekleşmediği için yakalayamıyoruz' sözüne sert tepki gösterdi.

MHP'li Vural'dan Başbakan'ın o sözlerine çok sert tepki!

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Ankara'daki terör saldırısını lanetledi. Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir televizyonda sarf ettiği, "Elimizde canlı bomba listesi var ama eylemi gerçekleştirebilme, gerçekleştirme anına kadar hukuk devleti olarak müdahale edemiyorsunuz." şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi. Vural, "Başbakan dün diyor ki 'Canlı bomba olduğunu biliyoruz, bunların bir bölümünü yakalayamıyoruz.' Neden yakalamıyorsun? 'Türkiye'de hukuk devleti var, demokratik hak ve özgürlükler var, onun için tutuklayamıyoruz.' Bunları takip etmekten de aciz misiniz? Peki sana soruyorum ey Davutoğlu, bırak tutuklamayı da, önleyici gözaltını çıkaran siz değil misiniz? Hepimizi, herkesi, gazetecileri, şunları bunları makul şüpheli diye alıyorsunuz, atıyorsunuz içeriye de bunlar makul değil mi sizin için, makbul müdür? Bir taraftan makul şüphe diye terör estireceksin, diğer taraftan intihar eylemcileri var, canlı bombalar var, 'Eyleme geçmeden tutuklayamıyoruz.' diyeceksin. Bu zihniyete bakın ya. Yani ne olacak? eyleme geçtikten sonra bulacaklar." dedi.

MHP'li Oktay Vural, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere partisinin İzmir il binasında basın toplantısı düzenledi.

VURAL'DAN NUMAN KURTULMUŞ'A: HANİ ORTADOĞU'DA BİZDEN HABERSİZ KUŞ UÇMAZDI?
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamalarını da eleştiren Vural, "Suruç gibi bir örnekten çıkararak, Ankara'ya kadar niye izini süremediniz? Sonuç aynı ama yapanlar yine bulunamadı. Sayın Kurtulmuş şunu diyor, 'Terör örgütü o kadar organize ki, o kadar güçlü ki' diyor, 'İstihbari ilişkileri alakalı çok iyi organize edilmiş bir saldırı.' Böyle bir şey olabilir mi? 'Çok iyi organize edilmiş bir saldırı.' Ya, benim 98 vatandaşımın canını almış, 'çok iyi organize edilmiş'. Devleti acz içinde bırakan bir zihniyet. Terörle böyle mücadele edilmez. Hani Ortadoğu'da bizden habersiz kuş uçmazdı? Öyle diyordunuz." şeklinde konuştu.


"BUNLARIN ANLADIĞI, EYLEMDEN SONRA ÖLÜYOR, 'ADALETE TESLİM EDİLDİ' DİYOR"
Vural, Başbakan Davutoğlu'nun, bir süre önce Suruç'taki saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamayı gazetecilere dinletti. Başbakan'ın bu açıklamada, "Suruç'ta da, Diyarbakır'da da sorumlular yakalandı. Suruç'ta katliamı yapan Abdurrahman Alagöz yakalandı, hukuka teslim edildi." dediğini hatırlatan Vural, "Yani bunların anladığı, eylem yapıldıktan sonra ölüyor ve, 'Adalete teslim edildi.' diyor. Şimdi bunun da faillerini bulacaklar, 'adalete teslim ettik'. İlahi adalet her zaman tecelli edecek ama vatandaşlarımızın canına mal olan bu eylem olmadan önce önemli olan bunların bulunmasıdır. Başkentin göbeğinde 98 vatandaşımız hayatını kaybediyor, İçişleri Bakanı, 'Güvenlik zafiyeti yok.' diyor." şeklinde konuştu.

"MİLLETİ, MUHALEFET PARTİLERİNİ DİNLEYECEĞİNİZE TERÖRLE MÜCADELE EDİN"
Hükümete, "Milleti, muhalefet partilerini dinleyeceğinize, muhalefet partilerine kumpas kuracağınıza terörle mücadele edin." diye seslenen Oktay Vural, "Bir hakem çıktı, yanlış düdük çaldığı için ağlaya ağlaya istifa etti. Ankara'nın merkezinde tarihimizin en kanlı olayı gerçekleşiyor, bırakın istifa etmeyi, çıkıp bir de bu konuda kamuoyuna demeç verebiliyorlar. Balık baştan kokar. İstifa etseler ne olacak ki? Önemli olan zihniyet değişikliğidir. Mesele şunun ya da bunun meselesi olmaktan ziyade, bunu vicdanen hissetme meselesidir." dedi.

"SİYASET YALANLA OLMAZ"
MHP'li Oktay Vural, PKK terör örgütüne yönelik yapılması planlanan operasyonlara valiler tarafından izin verilmediğinin ortaya çıkmasını da değerlendirdi. Vural, "Siyaset yalanla olmaz. Herkes önce iğneyi kendisine batırsın." diyerek, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve AK Partili Beşir Atalay'ın, "Jandarma ve polisin izin almasına gerek yok." yönündeki görüntülü açıklamalarını seyrettirdi. Vural, "Bunlar suçu başkalarına atmakta mahirler. Zeytinyağı gibi hep üste çıkıyorlar. Hep başkasını suçluyor. Kendileri yapmadı. Burada Bitlis Valisi'nin ıslak imzası var, 'Görülen lüzum üzerine faaliyet ileri bir tarihe ertelenmiştir.' diyerek. Efkan Ala diyor ki, 'Emniyetin, jandarmanın izne gereği yok.' Beşir Atalay diyor ki, 'Böyle bir şey olmaz zaten, izin filan, yazılı, sözlü, böyle bir izne gerek yok.' diyor. Vural, "Sıkı durun." dedikten sonra Atalay'ın, 8 Temmuz 2014'te TBMM'deki kanun görüşmelerinde yaptığı konuşmanın görüntülerini seyrettirdi. Beşir Atalay, o konuşmasında, "Güvenlik güçlerimiz bizim aynı şekilde yerlerinde duruyor. Evet, vali ve kaymakamların iznine bağlı, doğrudur." diyor. Oktay Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kim yalan söylüyor? Bu aziz milletimize yalan söyleyen kim? Bu ne utanmazlıktır? Bir taraftan biri diyor ki, 'Valilere operasyon yapma yetkisi vermedik.', sonra diyor ki, 'Kamu görevlileri görevlerini ihmal etti.', öbür taraftan diyor ki, 'Yok canım, valilerin iznine bağlı değil, istediği gibi yapar.' Emniyeti, polisi suçluyor. Beşir Atalay diyor ki, 'Böyle bir izin filan yok.' Kanun görüşmelerinde, 8 Temmuz 2014'te, 'Evet, izne tâbidir, doğrudur.' diyor. Türkiye'yi bir yalan ve haram saltanatı yönetiyor. Türkiye'nin asıl sorunu budur." dedi.

"RABİA İŞARETİ NEDEN GÖRÜLMÜYOR?"
Sedat Peker'in Rize'de miting yaparak AK Parti'ye destek istemesi ve orada bir eliyle bozkurt, bir eliyle rabia işareti yapmasını da değerlendiren Oktay Vural, "Nedense rabia işaretini görmeyip, bunun kimin için yapıldığını görmeyip bunu MHP'ye ve ülkücü harekete temsil eden irade bellidir. MHP'yi, Türk milliyetçilerini ve ülkücü hareketi temsil eden irade bellidir. Türk milliyetçilerinin ve ülkücü hareketin siyasi iradesini MHP, ülkücü hareketi de temsil eden ülkü ocaklarıdır. Bunun dışında hiçbir mihrak, ülkücü hareketi temsil edemez. Burada bu işareti yapanın yanında rabia işareti yapıp kimin için oy istendiğini, hangi siyasi partiye oy istendiğini vurgulamak çok daha sağlıklı olacaktır. Burada sorgulanması gereken, bu mitingi kimin için yaptıklarını ve kimin için oy istediklerini ifade etmektir." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Vural'dan Başbakan'ın o sözlerine çok sert tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER