WAKO Başkan adayı Kayıcı: Kick boks 2024 olimpiyatlarında olacak


Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) başkanlığı için adaylığını açıklayan Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, hedefinin 2024 olimpiyatlarında Kick Boks'un yer alması olduğunu söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu ve WAKO Avrupa Asbaşkanı Salim Kayıcı WAKO Başkalığı için adaylığını açıklamasının ardından hedefleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu ayın sonunda Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO)başkanlık, as başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri yapılacağını hatırlatan Kayıcı, şöyle konuştu:

"Ben şuan mevcut yönetim kurulunda görev yapıyorum. Ayrıca 6 aylık süre içerisinde başkan vekilliği yaptım. Ayrıca Avrupa Federasyonu'nda as başkanlık görevi yapıyorum. 24 Kasım'da yapılacak seçim WAKO Başkanlığı seçimi. Diğer başkan adayı ise Sırp Borislav Pelevic. Kendisi şuan Avrupa Federasyonu başkanı. Kendisiyle önemli bir mücadele yapacağız. Kendisi emekli bir general, milletvekilliği yapmış ve cumhurbaşkanlığı adaylığında bulunmuş birsidir. Uzun yıllardan beride Kick Boksta çalışıyor. Şansımızı elimizden geldiği kadarıyla değerlendireceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Dünya genelinde desteklerimiz var. Ama önemli olan bu desteklerin sandığa yansıması. Benim ve rakibim için zor bir seçim geçeceğini düşünüyorum. İnşallah hayırlısı olur."

Başkanlık seçimindeki rakibi Pelevic'in bir dönem savaş suçlusu olarak yargılanmasına da değinen Kayıcı, "Kendisi 'ben defalarca aklandım' dedi ama ne olup bittiğini tam olarak bilmiyorum. Bazı yazılar getirdi aklandığıyla ilgili. Bu konuyla ilgili kendisi de dünya basınında yer aldı. Böyle bir konunun değerlendirilmesini delegelerin ve insanların vicdanlarına bırakıyorum. Bu konuda vicdanlarda aklanması çok önemlidir. Biz de her türlü çalışmamızı yaptık. Türk Kick Boks'u dünyada çok iyi yerlerde. Delegelerinde bunları düşünerek oy vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYA ŞAMPİYONASI HAZIRLIĞI

Kayıcı, Milli Takım'ın dünya şampiyonası hazırlığı ile ilgili bilgi vererek, Niğde Demir Kazık Kamp Eğitim Merkezi'nde Milli Takım'ın toplandığını belirterek, "Şuan kamp çalışmaları devam ediyor. Sporcularımızın hepsi motive olmuş durumda. Kick boksta 7 branş olduğu için 2 şekilde şampiyona düzenleniyor. Sırbistan'da düzenlenen şampiyonada 3 altın 2 gümüş ve 7 bronz madalya kazandık. Bu şampiyonada da çok iyi dereceler elde edeceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Alt yapıya çok önem verdiklerini de belirten Kayıcı, "Üç defa Türkiye şampiyonası yaptık. Bunlardan bir tanesi üniversiteler arasından düzenlendi. 68 üniversiteden 400 sporcu mücadele etti. Bir çalışmamızda Genel Kurmay Başkanlığımızla oldu. Kick boks resmi spor dalı olarak kabul edildi. Gerek askeri liselerde gerekse harp okullarında kick boks yapılmaya başlandı. Bu arkadaşlarımızın lisansları çıktı. Hatta yaptığımız ortaklaşa çalışma neticesinde antrenörlük kursu açtık. Subay ve astsubay arkadaşlarımıza bununla ilgili eğitimler verilmekte. Antrenör olan arkadaşlarımız çeşitli birliklere gittiler. Birliklerine giden antrenörlerimizle ilgili yapılan çalışma ile er olan kardeşlerimiz savaş eğitim dersleri mecburi bir eğitim olarak uygulanacağı bizlere söylendi. Ayrıca bu konuyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşme yaptık. Askeri liseler ve Harp Okulları'nda yapılan eğitimlerin polislere yapılması yönünde fikir birliğine vardık. Yazışmalarımız başladı. Askeri personel için yaptığımız aynı çalışmaları emniyet içinde yapacağız." dedi.

KİCK BOKSUN OLİMPİYAT SÜRECİ

Kick boksun olimpiyatlara alınıp alınmayacağı ile ilgili bir soru üzerine de Kayıcı, "Ben WAKO Başkanlığına adayım. Ancak ben daha önce 5 ay başkan vekilliği görevinde bulundum. Bu görev içerisinde Uluslararası Olimpiyat komitesi (IOC) ile çeşitli görüşmeler yaptık. Kick Boks'un IOC tarafından tanınması olimpik oyunlara gidilmesiyle ilgili görüştük. Yaptığım görüşmelerin karşılığını gördük. Başkan olduğum takdirde 2024 Olimpiyatları'na bunu yetiştirmeye çalışacağız. Olimpik oyunlara kabul edilmek zor bir şey. IOC heyetinden kick boks ile ilgili çok olumlu sözler duyduk. Bu şekilde kick boksa bakmaları bizi mutlu etti." diye cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber WAKO Başkan adayı Kayıcı: Kick boks 2024 olimpiyatlarında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER