Washington Post'u karıştıran karar: 200 bin kişi aboneliğini iptal etti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 29 2024
Sol liberal çizgide bulunan Washington Post gazetesinin sahibi Jeff Bezos, gazetenin 36 yıllık geleneğini bozarak ülkedeki başkanlık seçiminde "hiçbir adaya destek vermeme" kararı aldı. Karara tepki yağmasının ardından editör kurulundan üç kişi istifa ederken, 200 bin kişi de gazeteye dijital aboneliğini sonlandırdı.
Washington Post'un (WP) sahibi Jeff Bezos, ana akım medyada güçlü bir yeri olan ve sol liberal çizgiye yakın olarak genellikle Demokrat adaylara destek veren gazetesinin 36 yıl sonra ilk defa "hiçbir adaya destek vermeme" kararına ilişkin konuştu.
Gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada Bezos, "Gazetenin bir başkan adayını desteklemesinin seçimlerde kritik etkisinin olmadığını" söyledi. Hiçbir kararsız seçmenin tercihini bir gazeteye göre yapmayacağını savunan Bezos, "Bir adayı destekleme, yalnızca bağımsız olunmadığı algısı yaratır. Doğru olan bunu sona erdirmektir" ifadelerini kullandı.
200 BİN KİŞİ ABONELİĞİ İPTAL ETTİ
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre WP'nin, Demokrat Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Donald Trump'ın yarıştığı ABD başkanlık seçimlerinde hiçbir adaya destek vermeme kararı almasının ardından editör kurulundan 3 kişinin istifa ettiği belirtilmişti.
ABD Ulusal Halk Radyosu'nun (NPR) raporunda ise kararın ardından yaklaşık 200 bin dijital aboneliğin iptal edildiği iddia edilmişti.
ABD MEDYASINDA BAŞKAN DESTEKLEME GELENEĞİ
Amerikan medyasında başkanlık seçimleri öncesinde medya kuruluşlarının kendilerini yakın hissettikleri başkan adayına destek açıklaması yapması geleneksel bir "tutum beyanı" olarak görülüyor.
Bu yaklaşımın "bağımsız medya" söylemiyle örtüşmediği yönündeki tartışmaların halen yapıldığı ABD'de, ana akım sol liberal medyanın büyük oranda Demokrat adayları, sağ muhafazakar medyanın ise Cumhuriyetçi adayları desteklediği biliniyor.
Bazı uzmanlar ise ABD'de giderek derinleşen siyasi ayrışma ve medyanın karşılaştığı ekonomik zorluklar dolayısıyla, ulusal gazetelerin herhangi bir başkan adayını destekleyerek bazı abonelerini kaybetme riskinden kaçınmak iste
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







